Cel mai scump whiskey din lume a fost vândut pentru o sumă impresionantă 

Daca ai bani, vei spune că este ieftin. Dacă nu ai bani, vei spune că valorează o avere. Și chiar așa și este! O sticlă whiskey Macallan Valerio Adami a fost vândută în cadrul unei licitații în Edinburgh. Suma este enormă!

Cea mai scumpă sticlă de whiskey din lume a fost vândută la o licitație în Edinburgh pentru fabuloasa sumă de 848,000 de lire sterline. Whiskey-ul Macallan Valerio Adami datează din 1926, iar experții în băuturi fine au declarat că acesta este unicat datorită combinației rare de arome, vechime și ambalaj.

În anul 1926 au fost produse 12 sticle, dar nu se știe cu exactitate câte mai există. Una dintre sticle a fost pierdută într-un cutremur din Japonia în 2011, iar una a fost cu siguranță deschisă și consumată.

Whiskey-ul Macallan Valerio Adami, vechi de 60 de ani, este numit și Sfântul Graal al whiskey-ului. A fost râvnit de mulți colecționari din China. Sticla a fost cumpărată de un bărbat, prin telefon. Acesta dorește să își păstreze anonimatul. Este posibil ca noul proprietar să adauge sticla unei colecții, nu să o bea.

"Este o mare onoare să stabilim un nou record mondial și deosebit de important că l-am făcut aici, în Scoția, casa whisky-ului. Macallanul în vârstă de 60 de ani din 1926 a fost descris ca fiind Sfântul Graal al whisky-ului.

Raritatea și calitatea excepțională o plasează într-o ligă proprie, iar cei mai înrăiți colecționari de whisky din lume vor aștepta cu răbdare mulți ani pentru ca o sticlă să vină pe piață", a mărturisit un expert în băuturi alcoolice, conform itv.com.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "