Cele mai comune mituri despre alimentele înghețate 

Alimentele înghețate sunt pentru mulți oameni o opțiune, mai ales în zilele în care nu au timp să gătească. Este adevărat că alimentele înghețate sunt ușor de preparat, însă ele nu sunt foarte sănătoase. Iată care sunt miturile care s-au format în jurul lor.

Mit: Legumele și fructele înghețate nu sunt sănătoase

Nu este adevărat că fructele și legumele își pierd valoarea nutritivă când sunt congelate, ci este posibil ca ele să conțină aceiași compuși ca și atunci când sunt proaspete. Asigură-te că nu fructele și legumele congelate nu conțin zahăr și sare.

Mit: Recongelarea alimentelor este nesănătoasă

Depinde foarte mult de condițiile în care au fost ținute alimentele după ce au fost dezghețate. Dacă au stat în frigider, atunci ele pot fi recongelate fără griji. Însă, dacă au fost ținute afară, nu mai sunt așa de sănătoase. În plus, nu trebuie ținute afară mai mult de 2 ore.

Mit: Poți îngheța lapte și ouă

Poți pune în congelator lapte, brânză și ouă. Poate că textura laptelui și a brânzei se poate schimba, pot fi consumate fără griji.

Mit: Toate alimentele înghețate sunt bogate în sodiu

Experții în sănătate sugerează oamenilor să se uite pe tabelul cu valori nutriționale de pe eticheta produselor congelate.  Este posibil ca unele produse să conțină clorură de sodiu sau sare ca ingredient. Sodiul ar trebui să fie prezent în alimente, natural.

Mit: Alimentele înghețate conțin foarte puține substanțe nutritive

Fructele și legumele înghețate pot fi mai sănătoase decât produsele proaspete, deoarece tind să fie procesate tocmai pentru a-și păstra substanțele nutritive pe care le conțin. Dacă îți este frică că nu vei obține toate substanțele nutritive pe care le conține,  consumă-le cât de repede posibil.


Info: Experții nutriționiști spun că pizza și alte feluri de mâncare congelate nu sunt o opțiune sănătoasă, deoarece s-a dovedit că există un risc mai mare de afecțiuni cardiovasculare, diabet și alte probleme de sănătate.


Credit foto: www.boldsky.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "