Cele mai trăsnite muzee din lume 

Muzeele obișnuite amintesc de istorie, de artă sau prezintă evoluția ființelor vii. Însă împătimiții de curiozități trec pragul unor altfel de locuri, în care se păstrează colecții bizare.

Muzeul Relațiilor Destrămate din Zagreb, Croația, este cu unic în lume. Exponatele sunt obiecte donate, de care sunt legate povești de dragoste al unor oameni obișnuiți: jucării de pluș, scrisori, fotografii, o rochie de mireasă, o oglindă spartă la supărare din cauza geloziei. Fiecare obiect are povestea lui.

În Tokio, Japonia, se află un mic muzeu dedicat celor interesați de medicină și știință – dar la un alt nivel. Din anul 1953, medicul Satoru Kamegai a expus aici aproximativ 300 de mostre a nu mai puțin de 45.000 de paraziți. Muzeul are și un magazin de unde se pot cumpăra fragmente de paraziți, conservate în inele de plastic.

Pentru pasionații de modă a fost deschis muzeul pantofilor din Somerset, Regatul Unit al Marii Britanii. Acesta deține 1.500 de replici ale unor piese de încălțăminte care datează din vremea Imperiului Roman! Tot aici se găsesc și pantofi purtați de celebrități, precum Prințesa Diana.

În Bruges, Belgia, poți vizita Muzeul un muzeu al... cartofilor prăjiți. Ai ocazia să afli istoria cartofului, a cartofilor gătiți în ulei și a sosurilor care îi acompaniază -  dar și să iei o masă de la care nu lipsesc, desigur, cartofii prăjiți.

Muzeul hamburgerilor, din Florida, SUA reunește 500 de tipuri de hamburgeri și o mulțime de obiecte care au legătură cu ei: magneți, solnițe, calendare. Muzeul e deschis în casa unui împătimit al vestitului preparat: Harry Sperl și-a expus colecția adunată în nu mai puțin de 23 de ani.

Cei care se știu cu stomacul puternic și au curiozitatea să viziteze un muzeu cu adevărat insolit își pot nota pe lista destinațiilor de vacanță Muzeul gunoaielor din Stratford, Connecticut, SUA. Inaugurat în anul 1994, acesta deține o colecție impresionantă de resturi, care echivalează cu ceea ce aruncă o singură persoană de-a lungul unui an.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "