Cât ești de inteligentă emoțional? 

Inteligența emoțională se referă la abilitatea de a gestiona emoțiile, de a le controla și de a le folosi într-un mod constructiv. Persoanele cu acest nivel nu sunt inteligente numai din punct de vedere mental, ci și emoțional, într-un mod remarcabil, reușind să aibă succes în viață. Iată cum pot fi distinși oamenii inteligenți emoțional.


Iată care sunt semnele comune ale persoanelor inteligente, detaliate, din punct de vedere emoțional:

Acordă atenție sentimentelor celor din jur

Este esențial să acorzi atenție sentimentelor voastre și a celor din jur, deoarece ele sunt extrem de importante. Cei care acordă atenție sentimentelor și intuiției lor, știu cum le afectează performanța. Când sunt neglijate sentimentele, dispare fericirea și dorința pentru anumite lucruri. Oamenii care sunt inteligenți din punct de vedere emoțional nu-și ignoră sentimentele și țin cont de ce le spune intuiția. Acest lucru le oferă posibilitatea de a gândi într-un anumit fel.

Nu întrerup interlocutorul și analizează

Cei care sunt inteligenți din punct de vedere emoțional nu se grăbesc niciodată. Ei se opresc și analizează performanțele și comportamentul lor. Auto-introspecția este cheia succesului. După ce își analizează acțiunile, reușesc să judece mai bune. Mai mult, această calitate îi ajută să își îmbunătățească performanța într-un mod bun.

Acceptă criticile pozitive

Critica este grea, dar fructoasă. Important este ca fiecare să luăm critica într-un mod pozitiv și să învățăm din ea, așa cum o fac oamenii inteligenți din punct de vedere emoțional. Ei sunt cei care nu pun pe primul loc ego-ul lor. Ei sunt cei care învață din greșeli și fac tot posibilul să-și îmbunătățească modul de lucru și, cel mai important, învață în fiecare zi.

Au capacitatea de a ierta și de a uita

Persoanele inteligente emoțional au capacitatea uimitoare de a ierta și de a uita. Iertarea este cea mai mare trăsătură a oamenilor  de succes. Ei iartă, uită și continuă, fără să aibă resentimente față de nimeni. Mai mult, este modul prin care nu se simt împovărați din punct de vedere emoțional.

Au un control asupra gândurilor lor

Persoanele care au mintea distrasă le este foarte greu să se concentreze asupra aspectelor importante ale vieții. Astfel, cel mai comun semn printre oamenii inteligenți emoțional este să ei au control asupra gândurilor lor. Ei știu cum să acționeze în orice situație, reușind să aibă succes în tot ce fac.  


Credit foto: www.inc.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "