Biscuiți cu mere, o rețetă delicioasă de toamnă!



 

A venit toamna și ne-a umplut cămara cu fructe specifice sezonului. Printre acestea se află și delicioasele mere coapte în livezile producătorilor români. Tarabele sunt pline de fructe delicioase care așteaptă să fie pregătite de gospodine. Pe lângă tradiționala plăcintă cu mere, mai poți folosi aceste fructe pentru a face biscuiși delicioși, asemeni celor din comerț:

Biscuiti cu mere – Ingrediente (14 bucati)

Aluat fraged pentru biscuiti – Ingrediente

225 g faina

100 g unt

80 g zahar tos fin

1 ou mediu

3 g praf de copt

1 lingura lapte rece

1 varf cutit sare

1 plic zahar vanilat

Umplutura de mere pentru biscuiti – Ingrediente

260 g cubulete de mar (cantarite dupa ce am curatat si taiat merele)

30 g unt

1 lingurita rasa scortisoara

50 g zahar

Biscuiti cu mere – Mod de preparare aluat fraged

Punem faina in robotul de bucatarie, adaugam praful de copt cernut, untul rece taiat in cubulete, oul, zaharul tos si zaharul vanilat, sarea si laptele.

Actionam robotul la viteza medie pana cand aluatul devine sfaramicios.

Mutam aluatul pe masa de lucru si il compactam. Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 45 de minute.

Biscuiti cu mere – Mod de preparare umplutura de mere

Amestecam cubuletele de mar cu zaharul si scortisoara si le lasam intr-un vas cca 10 minute.

Punem untul intr-o craticioara, pe foc mic. Dupa ce s-a topit, adaugam merele.

Sotam merele pe foc mic, cca 20 de minute, avand grija sa amestecam din cand in cand, sau pana cand sucul lasat de acestea s-a evaporat.

Inchidem focul si lasam merele sa se raceasca complet.

Biscuiti cu mere – Asamblare

Intindem aluatul fraged pe masa de lucru, usor pudrata cu faina, intr-o foaie de 4-5 mm grosime.

Cu o forma cu margini ondulate, decupam cercuri de 4-5 cm Ø.

Asezam cate o lingurita plina de umplutura de mere pe jumatate din cercurile decupate si le acoperim cu restul cercurilor ramase.

Presam usor marginile si asezam biscuitii cu mere in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute, sau pana cand suprafata biscuitiilor s-a rumenit uniform.

Scoatem biscuitii si ii asezam pe un gratar. Dupa ce s-au racit, ii pudram cu zahar vanilat si ii servim. Sunt deliciosi.

Sursa

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "