Nu ai cum să dai greș când prepari această budincă cu mere.

Ai nevoie de

7-8  mere
4 ouă
200 g făină
150 g zahăr
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță esență de vanilie
sos de vanilie, pentru servit
zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Cureți merele, dai unul deoparte și îl tai cubulețe. Razi celelelate mere, le combini cu jumătate din cantitatea de zahăr și cu scorțișoara și le așezi pe foc. Amesteci până când scade sucul lăsat, apoi dai deoparte și lași la răcorit.
Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare cu un praf de sare și cu restul de zahăr. Adaugi gălbenușurile, unul câte unul, amestecând ușor și torni esența de vanilie. La final, încorporezi făina în ploaie și omogenizezi.
Pui o treime din compoziție într-o formă tapetată și o dai la cuptor 10 minute. O scoți, întinzi jumătate din merele călite, apoi așezi câteva cubulețe de măr, un nou strat de aluat, mere călite și bucățile de măr rămase. Torni deasupra restul de compoziție și dai budinca la cuptor până se rumenește.
O răstorni, o lași la răcorit și o pudrezi cu zahăr. O servești cu sos de vanilie.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "