Cecilia îți recomandă: Prăjitura Bunica



 

O prăjitură care îți va aminti de dulciurile bunicii, și nu doar prin denumire. Folosind ingrediente simple, naturale, Prăjitura Bunica are acel gust al copilăriei pe care cu toții vrem să ni-l reamintim din când în când.

Ai nevoie de

Pentru blat

6 ouă

300 g zahăr

6 linguri apă

2 linguri cacao

1 praf de copt

200 g făină

Pentru cremă

150 ml lapte

2 ouă

200 g zahăr

3 plicuri zahăr vanilat

250 g unt

Pentru glazură

150 g ciocolată

50 g unt

50 ml lapte

1 plic zahăr vanilat

Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare. Freci gălbenușurile cu zahărul, apa, praful de copt, apoi încorporezi albușurile. La final, pui făina amestecată cu cacaua. Torni compoziția în tava tapetată și o ții la cuptor până când trece testul scobitorii. Pentru cremă, combini laptele, ouăle, zahărul și zahărul vanilat, le pui pe foc și amesteci până când se îngroașă crema. O dai deoparte, o lași la răcorit și adaugi untul frecat spumă. Tai blatul în jumătate, pe lung, ungi prima foaie cu jumătate de cremă. Așezi o doua foaie și pui restul de cremă. Amesteci toate ingredientele pentru glazură, le pui pe foc până se omogenizează și torni glazura peste prăjitură.

Cecilia Ciocoiu, Huși

Sursa foto: pinterest

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "