Cheesecake cu bile de ciocolată, rețetă delicioasă și ușoară



 

Un desert pe care îl va îndrăgi toată lumea, dar mai ales copiii. Dacă se apropie sărbătorile, aniversarea cuiva drag sau pur și simplu vrei să surprinzi plăcut apropiații cu ceva dulce, trebuie să faci un cheesecake cu bile de ciocolată, rețetă delicioasă și ușoară.

Cheesecake cu bile de ciocolată - ingrediente

Pentru aluat cheesecake:

150 gr de zahăr

200 gr de unt

350 grame de făină

½ plic de praf de copt

2 linguri de cacao

1 ou

Pentru cremă cheesecake:

500 gr de brânză de vaci proaspătă

150 gr de unt la temperatura camerei

150 gr de zahăr

1 esență de vanilie

4 ouă

coaja rasă de la o lamaie

1 plic de budincă de vanilie

Pentru decorare aveți nevoie de 2-3 linguri de zahăr pudră.

Cheesecake cu bile de ciocolată - preparare:

Aluatul:

Toate ingredientele se amestecă până obțineți un aluat omogen. Din el se oprește 1/3 pentru a forma bilele. Aluatul se ține acoperit cu o folie de plastic până se fac bilele.

Se unge cu unt sau se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 25 cm. Se întinde bine aluatul pe fundul și pereții tăvii.

Crema:

Se amestecă toate ingredientele sus menționate cu un tel, într-un bol de ceramică sau sticlă. Se omogenizează bine și se adaugă peste aluatul din tavă. Se distribuie uniform, pe toată suprafața.

Bilele de ciocolată:

Din 1/3 de aluat oprit formăm bile de ciocolată în mâini. Apoi se pun pe umplutură, dar nu se apasă pe ele. Bilele trebuie să rămână la suprafață.

Din aluatul de pe marginile tăvii se aduce la nivel cu crema de brânză. Se pune la cuptor pentru o oră, la 160 grade Celsius.

Poftă bună!

Sursa: suntgospodina.net

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "