Acesta e un desert care-ți va aminti de perioada copilăriei, în care găseai zilnic motive de fericire! Adu bucuria în casa ta și răsfață-i pe cei dragi cu aceste cornulețe delicioase.

Dificultate medie / Preparare 30’ / 1 tavă

Ai nevoie de
100 g alune crude nesărate
300 g făină
2 gălbenușuri
220 g unt
75 g zahăr pudră
1 praf sare
Pentru decor
2 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat

Pasul 1


Pui alunele în blender și le macini.

Pasul 2


Pentru aluat, amesteci făina cu gălbenușurile, untul moale, zahărul pudră, sarea, alunele pisate și frămânți până obții un aluat omogen. Îl înfășori în folie alimentară și-l dai la rece 30 de minute.

Pasul 3

Scoți aluatul de la frigider și îl împarți în mai multe bucăți din care întinzi un sul, de grosimea degetului mic. Îl tai și formezi cornulețele, în formă de semilună. Le așezi într-o tavă tapetată și le dai la cuptorul încins, la foc mic, aproximativ 15 minute.

Pasul 4

Le scoți din tavă, le lași să se răcorească și le treci prin zahărul vanilat amestecat cu cel pudră.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "