Cornulețe de post în două culori. Se topesc în gură! 

Cornulețele în două culori cu gem sunt perfecte pentru o ocazie specială, dar și pentru o gustare de zi cu zi. Deși la prima vedere pare greu de făcut, o să vedeți că nu e deloc așa! Este o rețetă pe care merită să o încercați. 

Ingrediente

Aluat:

- 500 ml apa minerala 

- 3 linguri zahăr

- 14 gr drojdie uscata (sau 50 gr proaspata)

- 200 ml ulei

- 3 linguri cacao

- coajă de lămâie

- un praf de sare

- făină cât cuprinde


Umplutură:

- gem mai tare 

- rahat

- nuca


Sirop:

- 250 gr zahar 

- 120 ml apa

- 2 lingurite esenta de vanilie


- nucă de cocos pentru decor


Mod de preparare


Siropul se face extrem de simplu. Apa se amestecă pe foc împreună cu zahărul și vanilia. Se amestecă continuu până când zahărul se topește. 

Apoi trecem la aluat. Într-un bol punem apă minerală, uleiul, zahărul, sarea, drojdia uscată (dacă puneți proaspătă, o dizolvați cu puțîn apă călduță înainte) și coajă rasă de lămâie. Le amestecăm puțîn cu un tel. Începem să punem făînă, treptat, până aluatul este puțîn mai gros că la clătite. 

Când ajungem la această consistentă, împărțim aluatul în două vase, într-unul punem puțîn mai multă compoziție. 

În vasul în care avem mai puțină compoziție, adăugăm făînă, până aluatul devine nelipicios, dar foarte ușor de lucrat. în celalălalt vas, care este mai multă compoziție, punem cacao, apoi făină, până aluatul devine nelipicios și ușor de lucrat. 

Împărțim fiecare aluat în 4 bile. Luăm o bilă de aluat maro, întindem o foaie subțire și cât mai rotundă.  Luăm apoi o bilă de aluat albă, întindem o foaie subțire, rotundă și puțîn mai mică decât cea maro. 

Așezăm foaia albă peste cea maro, mai întindem puțîn cu sucitorul cât să se lipească cele două foi.  Cu un cuțit tăiem pe mijloc, atât pe lungime cât și pe lățime (veți obține o formă de cruce). 

Fiecare sfert se taie în triunghiuri potrivite sau în funcție de cât de mari vreți să faceți cornurile.  Punem pe margine gem (sau rahat sau orice altă umplutură doriți) și le rulăm spre interior, spre vârf 

Le așezăm într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. La fel procedăm și cu restul de aluat. Le introducem în cuptorul încins pentru 20 de minute (dacă le faceți mai mari, le lăsăți 25 de minute).  Când sunt gata, le scoatem din cuptor și le lăsăm 5 minute să se răcorească. 

Le trecem calde, prin siropul rece și le presărăm nucă de cocos. Poftă bună!


Sursă: bucataras.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "