Cremă de cacao cu afine, combinația ideală



 

Te gândești deja ce desert să pregătești și nu ai nicio idee? Îți propunem un deliciu cu coacăze, combinația perfectă de arome.

Dificultate medie
Preparare 45`
1 tavă

Ai nevoie de

5 ouă
50 ml ulei
150 g zahăr
1 praf de copt
1 praf de sare
2 linguri făină
1 pliculeț zahăr vanilat
1 lingură scorțișoară
1 lămâie
350 g coacăze roşii şi negre
10 boabe de struguri albi
zahăr pudră, pentru ornat


Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă cu 100 g de zahăr, cu sarea și cu zahărul vanilat. Adaugi zeama de lămâie, coaja dată prin răzătoare, scorțișoara și praful de copt. Separat, freci gălbenușurile cu uleiul, ca la maioneză, le răstorni în compoziție, presari făina, în ploaie, și amesteci continuu  până se omogenizează.
Speli fructele,  le amesteci cu restul de zahăr, apoi le lași la scurs.
Tapetezi tava de copt, răstorni compoziția și o dai la cuptorul încins. După 5 minute, scoți prăjitura și așezi cu grijă fructele ca să nu se lase prăjitura. Introduci tava în cuptor și o lași până se rumenește și trece de testul scobitorii.
O presari cu zahăr pudră și o decorezi cu frunze de busuioc.


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite



Ultima ediție
Click! pentru femei

Cum recunoști un mincinos-nr.42(468)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei 

12 luni - 91 lei