Cristina îţi garantează reţeta de: Găluşte cu prune 

Ce ai nevoie: /1 kg cartofi /1 kg prune /făină /2 ouă /500 g pesmet /2-3 linguri unt sau ulei /zahăr /sare

Mod de preparare

1. Se spală și se fierb cartofii în coajă. Când se răcoresc,se curăță și se strivesc ca pentru piure. Se adaugă ouăle bătute cu sare și făina în ploaie,până se obține un aluat moale. Se întinde o foaie care se taie în pătrate de 4-5 cm,în funcție de mărimea prunelor. Se așază câte un fruct pe fiecare bucată și se adună colțurile,apoi cu mișcări circulare se formează sferele.

2. Între timp,se pune să fiarbă apă cu o linguriță de sare,iar când lichidul clocotește,se adaugă găluștele. Când ele se ridică la suprafața apei,se reduce intensitatea focului.

3. Se topește câte o lingură cu unt și se prăjește pesmetul până se rumenește. Se iau câte 2-3 găluște fierte cu o paletă și se dau prin pesmet. Apoi se întorc pe toate părțile pentru a se pudra uniform. Se scot pe un platou și se presară cu zahăr după gust.

Dragă cititoare,Găteşte mâncarea ta preferată,fă-i o fotografie şi trimite-o împreună cu reţeta,adresa şi numărul tău de telefon pe adresa redacţiei „Click! pentru femei“:Şos. Fabrica de Glucoză nr. 21,sector 2,­Bucureşti sau pe e-mail:[email protected] Astfel poţi fi ­câştigătoarea premiului săptămânal. Reţeta premiată va fi publicată în numărul 43,din 25 octombrie 2013.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "