Cum prepari cel mai bun gem de caise



 

Datorită aromei și gustului dulce-acrișor pe care o au, caisele sunt cele mai potrivite pentru a face gem, dulceață sau compot.  Astăzi îți propunem o rețetă extrem de simplă de gem, pe care-l poți folosi la prăjituri sau la micul dejun.

Rețeta gemului de caise

Ingrediente

-    1 kg caise

-    500 gr zahăr

-    2 borcane

-    1 oală

Mod de preparare:

Spală fructele, rupe-le pe jumătate și scoate-le sâmburii.

Pune-le într-o oală, adaugă zahărul peste ele și lasă-le câteva ore ca să lase sirop.

Pune-le la fiert, la foc mic, cel puțin o oră.

Amestecă cu o lingură în ele din când în când, dar ai grijă să nu se facă pastă.

Toarnă gemul în borcane imediat ce l-ai luat de pe foc, pune-le capacul și întorce-le cu gura în jos – ca să se închege mai bine - și lasă-le câteva ore.

Apoi, spală borcanele cu apă rece și așază-le lângă celelalte gemuri și dulcețuri.



Credit foto: www.pixabay.com


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Boli care se iau de la ștrand sau piscină- nr.29(455)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei   

12 luni - 69 lei