Prăjitură cu caise



 

Răsfață-i pe cei dragi cu un desert delicios cu caise, ușor de preparat!

Dificultate medie

Preparare 1h

1 tavă

Ai nevoie de:

Pentru aluat:

250 g făină

100 g zahăr

100 ml lapte

100 g unt

1 praf de sare

1 ou

½ linguriță praf de copt

Pentru umplutură

400 g caise proaspete

Pentru firimituri

100 g făină

70 g zahăr

100 g unt rece

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt. Adaugi laptele, oul, untul rece tăiat cubulețe, zahărul și sarea, apoi frămânți bine. Lași aluatul la dospit, aproximativ 40 de minute.  

Întinzi aluatul într-o tavă tapetată, apoi așezi caisele spălate și feliate. Coci prăjitura 30-35 de minute, la 180 °C. Între timp, prepari firimiturile. Amesteci untul cu făina și cu zahărul și frămânți cu mâinile până obții firimiturile.

Scoți prăjitura, presari firimiturile și o mai dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea, apoi o ții la rece, minimum 2 ore. 


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "