Prăjitură cu frișcă și fructe



 

  Din căpșuni poți face cea mai bună prăjitură cu frișcă și fructe.

Ai nevoie de

Pentru aluat

4 ouă
100 g zahăr
zeamă de lămâie
100 g unt
1 praf de sare
1 linguriță esență de vanilie
100 g făină
unt, pentru uns

Pentru sirop

200 ml apă
100 g zahăr
25 ml esență rom
1 pliculeț zahăr vanilat

Pentru cremă

400 ml smântână pentru frișcă
3 linguri zahăr pudră
200 g căpșuni
ciocolată neagră, pentru decor

Mod de preparare

Bați albușurile spumă, adaugi treptat zahărul, o linguriță de zeamă de lămâie și mixezi până capătă o consistență tare. Încorporezi gălbenușurile, untul, sarea și esența de vanilie. Presari făina în ploaie și amesteci bine. Torni compoziția într-o tavă de cozonac tapetată și o introduci în cuptorul încins, aproximativ 40 de minute. Când e gata, lași blatul să se răcească, apoi îl tai pe lungime, în 3 felii. Pui zahărul la fiert împreună cu apa, adaugi vanilia și lași să se răcească. La final, torni esența, amesteci bine și însiropezi feliile de blat.
Mixezi smântâna cu zahărul pudră până se transformă în frișcă și dai deoparte jumătate din cantitate. Îmbraci pereții tăvii în care ai copt checul cu o folie, așezi prima felie, pui frișca și căpșunile tăiate, acoperi cu cea de-a doua felie, întinzi uniform un strat de frișcă, unul de fructe și, la final, pui cea de-a treia felie, pe care o îmbraci într-un strat generos de frișcă, decorat cu ciocolată rasă. Ții prăjitura la rece minimum 2 ore.



S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "