Desertul cu care dai gata orice musafir. Prăjitură cu mere și cremă de brânză fără coacere



 

Ai musafiri la masă și vrei să îi cucerești, dar nu știi ce desert să pregătești? Îți dăm noi o idee: prăjitură cu mere și cremă de brânză. Se face ușor, este delicioasă și nici măcar nu este nevoie să aprinzi cuptorul. Îi vei cuceri pe toți doar cu aspectul său. Ce să mai spunem de gust! 

La fel de delicioasă este și această prăjitură cu pere și cremă de brânză


Ingrediente

- 150 de grame de biscuiți

- 125 de grame de unt cu 80% grăsime

- 1,1 kilograme de mere gata curățate 

- 300 de grame de zahăr sau 240 de grame de fructoză sau îndulcitorul dorit, în cantitatea ajustată gusturilor fiecăruia

- 1 lămâie

- 400 de grame de cremă de brânză (eu am folosit crema de brânză kaufland classic, recomand Philadelphia etc)

- 200 ml. smântână pentru frișcă

- 25 de grame de gelatină

- 1 linguriță de extract de vanilie

- 1/2 linguriță scorțișoară pudră

- pentru topping, 175 ml. sos de caramel sărat


Mod de preparare

Se spală bine lămâia cu apă caldă, se șterge și se rade de coajă pe răzătoarea cea mai fină, numai partea galbenă. Se păstrează deoparte coaja. Se pregătește un castron cu apă rece (1-1.5 litri) în care se stoarce zeama de la 1/2 de lămâie. Se curăță merele de coajă și de semințe și se pun în castronul cu apă rece și lămâie, să nu se oxideze. 

Biscuiții se zdrobesc și se amestecă cu 75 de grame de unt topit, până când sunt bine umeziți, fără porțiuni complet uscate. Într-o formă cu pereți detașabili cu 24 de cm. diametru se răstoarnă biscuiții și se presează într-un strat de grosime uniformă. Se dă forma la congelator, să se întărească bine.


Într-o tigaie sau o cratiță încăpătoare se pun pe foc 850 de grame de mere gata curățate, tăiate în felii, împreună cu 150 de grame de zahăr sau 120 de grame de fructoză și 30 de grame de unt tăiat în bucățele. Separat, într-un castron, se pun la hidratat 5 grame de gelatină, în 2 linguri de apă rece, sau în apă cât desă le acopere, dacă folosiți foi.

 În scurt timp, merele vor lăsa un sirop abundent. Se gătesc până ce încep să se înmoaie, fără să se terciuiască. Se adaugă scorțișoara și se amestecă, apoi, după ce merele se răcoresc puțin, gelatina hidratată (bine scursă de apă, în cazul în care folosiți foi de gelatină). Se amestecă bine până se dizolvă gelatina.

Între timp, merele rămase (250 de grame) se pun într-o crăticioară cu restul de zahăr (sau fructoză), zeama (de la 1/2) și coaja de lămâie și 20 de grame de unt. Gelatina rămasă (20 de grame) se pune la hidratat în apă rece. După ce merele se înmoaie bine, se pasează totul cu blenderul de mână până se obține un piure fin.

După ce nu mai e foarte fierbinte, se adaugă în acest piure gelatina hidratată (dacă folosiți foi, scurgeți-o bine de apă înainte) și se amestecă până se dizolvă.

Crema de brânză și smântâna pentru frișcă se bat împreună cu mixerul la viteză mare, câteva minute, până când se obține o cremă densă și spumoasă (imaginea din stânga). Se iau 2-3 linguri din crema de brânză cu smântână și se omogenizează cu piureul de mere, care se toarnă apoi peste restul de cremă de brânză și smântână pentru frișcă. Se daugă extractul de vanilie și se omogenizează totul cu o spatulă flexibilă, așa încât crema să rămână aerată.

Se toarnă crema în formă, peste stratul de mere deja întărit, se înfoliază forma cu film alimentar cu grijă și se dă la frigider pentru minimum 3 ore.

Poftă bună!


Sursă: rețetecalamama.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "