Rețetă de tort de șampanie, potrivit de Revelion



 

În mai putin de 6 săptămâni vom sta la masă alături de cei dragi, sărbătorind intrarea într-un nou an. Pentru asta trebuie să avem grija ca bucatele să fie alese și potrivite. Azi vă prezentăm o rețetă de tort de șampanie, potrivit de Revelion!

Rețetă de tort de șampanie - ingrediente

Pentru blatul fraged:

100 g faina

40 g zahar pudra

1 galbenus

50 g unt

Pentru blatul de pandispan:

4 oua mari

coaja rasa de la o lamaie

150 g zahar

100 g faina

100 g amidon

50 g unt topit

1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

2 linguri jeleu de zmeura

2 galbenusuri

50 g zahar

125 ml sampanie

coaja rasa de la o lamaie

6 foi gelatina alba sau 10 g gelatina fin maruntita (granule)

100 ml smantana pentru frisca

2 albusuri (optional)

Pentru ornat:

300 ml smantana pentru frisca

75 g ciocolata alba, rasa sau taiata in fasii

75 g bezea, maruntita

100 g boabe de zmeura

1 lingurita zahar pudra cernut

Rețetă de tort de șampanie - mod de preparare

Blat fraged

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se frământă aluatul din făină, zahăr pudră, gălbenuș și unt. Se dă la rece 30 de minute. Se ia o formă și se unge cu grăsime. Aluatul e potrivit pentru o tava de 26 cm. Se îmbracă forma în aluatul fraged. Se înțeapă cu furculița pe alocuri și se dă la copt timp de 10 minute. Se scoate și se lasă la răcit, pe un platou. Acest blat este OPȚIONAL pentru tortul de șampanie.

Blat de pandișpan

Se încălzește cuptorul la 180 grade C. Ouăle se bat spumă, se adaugă zahărul, se bate la viteză mare 2-3 minute. Se adaugă coaja de lămâie, făina, amidonul și praful de copt. La final se pune untul topit. Compoziția se pune într-o formă de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se coace 20 minute, apoi se lasă la răcit.

Blatul răcit se taie în 2 nivele. Se încălzește jeleul și se pune pe aluatul fraged (dacă l-ați făcut). Dacă nu, se pune pe o foaie de blat din pandișpan.

Gălbenușurile și zahărul se bat spumă, apoi se adaugă treptat șampania, coaja și sucul de lămâie. Foile de gelatină se înmoaie în apă rece (150 ml sau mai multă), timp de 10 minute. Apoi se scurg și se topesc la bain-marie sau microunde (se pun într-un bol și se țin 4-5 secunde). Gelatina NU trebuie dată în clocot deoarece se strică.

Se amestecă gelatina în cremă, turnând câte 2-3 linguri de gelatină și amestecând constant. Albușurile se bat separat, apoi se adaugă 100 ml frișcă. Se omogenizează apoi în cremă. Crema se pune apoi între cele 2 blaturi. Ultimul blat se pune deasupra și se dă tortul la frigider câteva ore.

Se bat spumă 300 ml smântână pentru frișcă (puteti adăuga 50 g zahar pudra vanilat, pentru aroma) și se ornează tortul. Se aseaza la mijloc fasii de ciocolata si se presara bezea maruntita (opțional). Puteți pune fructe dulci sau acrișoare ca ornament și zahăr pudră.

Sursa: laurasava.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "