Prăjitura Snickers, desertul ideal cu care să te lauzi în fața musafirilor



 

Prăjitura Snickers este ideală pentru masa de Crăciun. Are un blat de nucă delicios, apoi glazură de ciocolată, cremă de caramel și încă o glazură. Suna bine, nu-i așa? Iată cum se prepară.

Ingrediente

Blat de nucă:

- 8 albușuri

- 8 linguri de zahăr

- 250 gr nucă măcinată

- 4 linguri făină

- 1 linguriță praf de copt


Glazură cu ciocolată albă:

- 250 gr ciocolata albă

- 2 linguri ulei


Cremă caramel:

- 12 linguri zahăr

- 250 gr unt

- 8 gălbenușuri

- 250 gr alune crude, nesărate


Glazură cu ciocolată amăruie:

- 250 gr ciocolată amăruie

- 2 linguri ulei


Mod de preparare

Pentru blat, se bat albușurile spumă cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul până ce acesta se topește. Se toarnă nuca măcinată amestecată cu făină și praful de copt. Încorporăm ușor cu ajutorul unui tel și punem compoziția în tavă tapetata cu hârtie de copt și unsă cu puțin unt. Se nivelează bine și se lasă in cuptorul preîncălzit, la foc mic timp de 30 minute.


Glazura de ciocolată albă se obține topind la Bain-Marie ciocolată împreună cu uleiul. O turnam peste blatul răcit complet. Dăm tavă la frigider pentru cel puțîn jumătate de ora până ce stratul de ciocolată s-a întărit. 

Pentru crema caramel se pun 8 linguri de zahăr la topit, amestecând permenent astfel încât să nu se ardă pe alocuri căci devine amar. Se adaugă untul și se lasă la foc mic până la înglobarea completă. Amestecăm cele 4 linguri de zahăr rămase cu gălbenușurile și le turnam peste amestecul de zahăr și unt. Punem și alunele pe care le-am prajt puțîn, să aibă gust mai intens. Lăsăm să fiarbă la foc mic până ce crema începe să se îngroașe.  


O lăsăm la răcit, apoi o turnam peste glazura de ciocolată albă. Atenție! Ambele trebuie să fie reci, altfel se întrepătrund. 

Sursă: bucataras.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "