Rețetă: Tartă cu lămâie



 

Pe lângă pepene, cireșe și căpșuni, fructul pe care-l includem în alimentație în timpul verii este lămâia.  Limonada este băutura răcoritoare specifică sezonului cald. Dar ce zici de un desert, cum ar fi o tartă cu lămâie?


Ai nevoie de:

Pentru aluat

-    1 ½ ceașcă făină albă

-    125 g unt

-    2 linguri zahăr

-    1 gălbenuș

-    1 esență de vanilie

-    sare

Pentru cremă

-    150 ml suc de lămâie

-    coaja de la 2 lămâie

-    4 ouă

-    130 ml smântână dulce

-    4 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Pune într-un vas untul rece de la frigider și făina, pe care le amesteci cu blenderul la viteză mică. Adaugă gălbenușul, esența de vanilie, sarea și zahărul. Frământă aluatul cu mâna până devine omogen. Întinde aluatul obținut într-o tavă (specială pentru tartă), pe care înainte o ungi cu unt. După ce ai întins bine aluatul în tavă, înțeapă-l cu o furculiță.  Acoperă-l cu o folie și lasă-l la frigider pentru aproximativ 20 de minute. Pune tava în cuptor, la 200 de grade, aproximativ 15 minute, apoi reduci focul la 160 de grade și mai lași tarta încă 10 minute.

Cum prepari crema: Pune într-un vas ouăle și zahărul pudră și bate-le cu un tel. Adaugă smântâna, sucul de lămâie și coaja rasă și apoi amestecă-le din nou. Între timp, scoate tarta din tavă, pune hârtie de copt și pune-o la loc. Toarnă crema peste tarta coaptă și dă-o la cuptor, la 160 de grade, pentru 40 de minute.  Scoate tava din cuptor, las-o să se răcească și apoi las-o la frigider pentru 2-3 ore, după care poate fi servită.


Poftă bună!

Credit foto: www.keywordsuggest.org





S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Boli care se iau de la ștrand sau piscină- nr.29(455)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei   

12 luni - 69 lei