Tort de biscuiți fără coacere. Ingrediente simple, rezultat spectaculos!



 

Tortul de biscuiți este ideal pentru orice ocazie, mai ales atunci când nu aveți prea mult timp la dispoziție. Nu necesită coacere și nici foarte multă îndemnânare în bucătărie. Ingredientele sunt simple, însă rezultatul este spectaculos. 

Ingrediente:

- 600 g biscuiți

- 200 g zahar

- 60 g cacao

- 240 ml apa caldă

- 150 g unt

- 100 g alune sau nuci+ 50 g pentru ornat deasupra

- 100 g ciocolata neagră

- 100 ml frișcă lichidă


Mod de preparare:

Se zdrobesc biscuiții grosier cu mâna și se pun într-un bol mare.

Se toacă alunele sau nucile grosier și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderenta amestecând din când în când timp de 5 minute, apoi se pun peste biscuiți. 

Zahărul se amestecă bine cu cacaua, se adaugă apă și se omogenizează cu un tel. Se pune compoziția pe aragaz la foc potrivit și când începe să fiarbă se adaugă untul tăiat cubulețe. Se fierbe acest sos 8 minute până se îngroașă, amestecând din când în când. 

Când se ia de pe foc, se lasă la răcit cam 10-15 minute, apoi se toarnă peste biscuiți și se amestecă bine cu o spatulă. 

Se pregătește o tavă de tort cu inel detașabil în care turnam compoziția rezultată și o nivelăm cu dosul unei linguri. După ce am nivelat frumos, acoperim compoziția cu o folie transparență și o dăm la frigider circa o ora. 

Încălzim frișcă lichidă până la punctul de fierbere, apoi o turnam peste ciocolată tăiată cubulețe și o lăsăm câteva minute. Apoi începem să amestecăm cu o lingură până obținem o glazură omogenă. 

Scoatem tortul de la frigider și înlăturăm folia, apoi turnam glazură caldă de ciocolată și nivelăm. Îl dăm din nou la frigider pentru 3-4 ore, după care presăram pe margine alune tocate și prăjite și putem să-l feliem și să servim.


Sursă: bucataras.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "