Un desert-dulce acrișor, din care nu lipsesc frișca și unul dintre cele mai bune fructe ale iernii, kiwi.

Ai nevoie de

Pentru blat

4 ouă
2 linguri ulei
4 linguri zahăr
1 praf sare
4 linguri făină
1 plic praf de copt

Pentru cremă

250 ml frișcă lichidă
1 plic întăritor de frișcă
100 g ciocolată albă
1 linguriță esență de vanilie
2-3 kiwi

Pentru decor

fulgi de migdale

Cum se prepară rulada

Freci gălbenușurile cu uleiul până se albesc. Separat, bați albușurile spumă, adaugi zahărul, sarea și mixezi, apoi torni gălbenușurile peste spumă și omogenizezi. Încorporezi făina și praful de copt. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată și îl dai la cuptorul încins un sfert de oră. Îl transferi pe un șervet umed și îl rulezi.

Baţi frişca, adaugi întăritorul și mixezi în continuare. Topești ciocolata pe baie de aburi. O lași puțin la răcorit, o torni peste frişcă, împreună cu esența, apoi amesteci. Tai kiwi cubuleţe. Derulezi blatul, întinzi crema în strat uniform și dai deoparte  puțină pentru decor. Așezi din loc în loc kiwi și rulezi. Îmbraci rulada în crema păstrată și în fulgi de migdale, apoi o dai la rece.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

5 idei de machiaj pentru vară-nr. 20(498)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei             

12 luni - 91 lei

" "