Tartă cu mere și cremă de migdale, o rețetă delicioasă VIDEO



 

Ești înnebunită după dulciuri și vrei să încerci ceva nou? Atunci ai nimerit unde trebuie deoarece avem pentru tine o rețetă inedită și aromată. După ce vei gusta din această tartă cu mere și cremă de migdale, te vei îndrăgosti de ea, pe loc!

Tartă cu mere și cremă de migdale - rețetă VIDEO

Ingrediente tartă cu mere și cremă de migdale (3 bucăți):

1 aluat foietaj

Crema de migdale

  • 55 gr migdale fara coaja macinate marunt
  • 55 gr zahar pudra
  • 55 gr unt la temp. camerei
  • 1/4 baton vanilie (sau 1/4 lingurita pasta de vanilie)
  • 1 lingura brandy de mere
  • 10 gr faina alba
  • 1 ou

Umplutura de mere

  • 3 mere Golden Delicious
  • 40 gr unt
  • 40 gr zahar (folositi un plic de zahar vanilat)
  • 50 ml brandy de mere

Preparare tartă cu mere și cremă de migdale:

Se taie 3 discuri de 14 cm diametru din foietaj. Se înțeapă cu furculița peste tot și se dau la frigider.

Se prepară CREMA: untul, vanilia și zahărul pudră se freacă cu mixerul 3 minute. Se adaugă în fir subțire oul bătut. Se amestecă bine până la incorporare. Se adaugă brandy și migdale măcinate, se mixează bine. La final se adaugă făina și se amestecă până când aveți o cremă groasă, ce stă pe lingură.

Se prepară MERELE: se curăță de coaja și cotoare. Se taie în două și se pun pe tocător, cu tăietura în jos. Se feliază după grosimea dorită. Se ia o tigaie, se topește unt și zahăr în ea. Se pun feliile de mere și se amestecă până când se înmoaie (5-10 minute). Se adaugă brandy și se fierbe la foc mic, până se formează un sos. Se scot feliile din tigaie si se pun pe farfurie.

Se incinge cuptorul la 190 grade, cu tavă în ea. Se pune foaie de copt și se așază discurile de foietaj pe ea. Se rulează marginea spre interior și se apasă cu furculița.

În mijlocul aluatului se pune 1/3 din crema de migdale, în ce fel doriți. Feliile de mere se așază deasupra, în ce model doriți.

Tarta cu mere și cremă de migdale se va coace 20-25 de minute. Când marginea e rumenă și umflată, deliciul dvs. e gata! Puteți servi tartele cu sos de vanilie, sosul de la mere sau inghetată.

Sursa: e-retete.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "