François Vatel! Lui trebuie să-i mulţumim pentru irezistibilul dulce, nelipsit din ornarea prăjiturilor şi a torturilor, frişca! Vatel a fost un cofetar celebru, de la curtea regelui Ludovic al XIV-lea, căruia i-a venit ideea, cu ocazia unui festin dat la castelul Chantilly, să bată smântâna cu zahărul.


De ce ai nevoie pentru tartă cu smântână

● 500 g biscuiți ● 200 g unt

● 150 g zahăr ● 1 păstaie vanilie

● 700 g smântână cu 25% grăsime

● 2 ouă ● 2 lingurițe amidon

Pentru decor

● 200 ml frișcă lichidă

● 100 g zahăr

● ananas proaspăt

● fulgi de nucă de cocos

Află cum se prepară tarta cu smântână pe clickpoftabuna.ro. 

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Remedii pentru picioare umflate-nr.25(503)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "