Tartă răsturnată cu mere



 

 Deși pare un desert complicat, se prepară destul de ușor – iar tarta rezultată este foarte pufoasă și aromată!

1 Tartă
1h 30´
Dificultate: medie

Ai nevoie de

5 mere
3 ouă
3 linguri de zahăr
3 linguri de făină
1/2 linguriță scorțișoară măcinată
1 lingură esență de vanilie
zeama de la 1 lămâie
1 praf de copt
100 g frișcă, pentru decor

Pentru caramel

4 linguri zahăr
1 lingură apă
1 lingură unt

Mod de preparare

Pasul I

Pui apa cu zahărul pe focul mic și amesteci. Când compoziția are o culoare aurie, adaugi untul, apoi dai deoparte și omogenizezi, până când untul e complet topit. Răstorni caramelul într-o tavă cu inel detașabil, apoi pui 3 mere spălate, curățate de coajă, feliate și stropite cu zeamă de lămâie.

Pasul II

Dai merele rămase prin răzătoare și le lași pe o farfurie. Bați ouăle cu zahărul, adaugi scorțișoara și esența de vanilie, apoi făina cernută cu praful de copt, în ploaie, ca să nu facă cocoloașe. Omogenizezi aluatul, apoi adaugi merele rase și mixezi la viteză mică.

Pasul III

Răstorni aluatul peste merele din tavă și îl netezești ca să acoperi bine fructele. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, aproximativ 45 de minute.

Pasul IV

Când e gata,  scoți tarta din cuptor, o lași să se răcorească și o răstorni pe un platou. O decorezi cu frișcă, după imaginație.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "