Tort cu mere și cremă de zahar ars. Rețeta cu care nu ai cum să dai greș 

Cine nu iubește crema de zahăr ars? Iar dacă o așezi pe un blat pufos și deasupra adaugi mere caramelizate, rezultatul va fi unul cu adevărat spectaculos. Sună bine, nu-i așa? Iată cum prepari tortul cu mere și cremă de zahar ars. Un deliciu! 

Ingrediente

Sirop 

- 10 linguri de zahăr tos


Cremă

- 8 ouă

- 1 L de lapte 

- 200 g de zahăr tos

- 20 g zahăr vanilat

- 6 - 8 mere

- 50 g unt

- scorțișoară 

Blat

- 4 ouă

- 4 linguri de zahăr

- 4 linguri de făină


Încearcă și: Cea mai bună cremă de zahăr ars cu struguri


Mod de preprare 

Într-o oală mare, de aproximativ 4 L, topiți zahărul pentru sirop. Puteți folosi și o formă de tort. Mai exact, se pune cratiţa pe foc şi vom amesteca zahărul până când se topeşte şi capătă o culoare maronie. Stingem focul apoi vom apleca vasul cu atenţie în toate părţile pentru ca zahărul topit să îmbrace tot interiorul.Caramelul trebuie lăsat să se răcească și să se întărească.

Se curăță merele și se așază peste caramelul întărit.Jumătăţile de mere le vom aşeza cu scobitura unde a fost cotorul în sus pentru a aşeza în fiecare câte un cubuleţ de unt, apoi presărăm scorţişoară.

O altă modalitate este să să puneți merele într-o oală, împreună cu un cub de unt, puțină apă și scorțioșară. Se lasă pe foc mic până se înmoaie. Aveți grijp când le amestecați să nu le zdrobiți. Le punem la cuptorul încins timp de 20 de minute. 

Scoatem forma de tort din cuptor după cele 20 de minute și peste merele caramelizate turnăm crema de zahar ars. Se amestecă ingredientele cu mixerul sau cu telul până se omogenizează, apoi o băgăm la cuptor pentru încă 30 de minute.  

În acest timp, facem blatul din 4 ouă, 4 linguri de zahăr și 4 de făină. Turnăm balatul peste crema de zahăr ars şi lăsăm la cuptor până se rumeneşte uşor, timp de aproximativ 15-20 de minute. 

După ce scoatem tortul din cuptor, îl lăsăm puțin la răcit, apoi îl răsturnăm pe un platou mare. Nu ridicăm forma decât după jumătate de oră. Astfel, blatul va absorbi din siropul format în tavă. Este de preferat să-l facem seara şi să-l lăsăm până dimineaţa în frigider. 

Poftă bună! :)

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "