Tort de bezea cu mandarine, rețeta pas cu pas



 

Crocant la exterior și moale la interior, acest tort îți va încânta papilele gustative.

Ai nevoie de

Pentru foi

4 albușuri
250 g zahăr pudră

Pentru cremă

500 ml frișcă lichidă
1 ½ pliculețe întăritor frișcă
esență de vanilie
200 g feliuțe mandarine
2-3 lingurițe zeamă lămâie

Pentru decor

100 g fulgi migdale


Pasul 1


Pentru foi, pui albușurile cu zahărul într-un vas, la foc mic și amesteci până când se topește.

Pasul 2


Dai vasul la o parte, torni conținutul într-un castron și îl mixezi până obții o spumă tare.

Pasul 3


Întinzi bezeaua obținută în două tăvi în care ai așezat 2 hârtii de copt, decupate, în prealabil, în formă de cerc cu diametrul de 22-26 cm. Le dai pe rând, la cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore. După ce le scoți, lași foile să se răcească.

Pasul 4


Mixezi 3 minute frișca împreună cu esența de vanilie, lămâia și întăritorul pentru frișcă. Întinzi jumătate din cremă pe prima foaie de bezea și așezi, din loc în loc, feliuțele de mandarine. Pui a doua felie, ungi cu crema rămasă, așezi mandarinele și ornezi cu fulgi de migdale.

Dificultate mare

Preparare 2h 30'

1 tort

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 motive ca să mănânci broccoli-nr.7(485)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei 

12 luni - 91 lei

" "