Tort de ciocolată cu pepene verde



 

Dificultate medie / Preparare 1 h 15ʹ / 1 TORT

Ai nevoie de

Pentru blat
150 g făină
150 g nuci măcinate
200 g unt
4 ouă
1 praf de sare
200 g zahăr
1 linguriță praf de copt
160 g ciocolată neagră
2  linguri cacao
10 linguri gem de zmeură
Pentru jeleu
3 plicuri tort-gelee
50 g zahăr
zeama de la 1/2 lămâie
125 ml vin roșu dulce
125 ml apă
150 g miez de pepene verde, tăiat cubulețe
Pentru decor
migdale, după gust


Topești untul cu ciocolata pe baie de aburi.
Separat, bați ouăle cu zahărul și cu sarea, apoi amesteci cele două compoziții. Adaugi făina, praful de copt, cacaua și nucile și omogenizezi. Torni aluatul într-o tavă rotundă tapetată și îl dai la cuptor la 180 ̊ C, până trece testul scobitorii. Scoți blatul și îl lași la răcit, apoi îl tai în două felii. Întinzi jumătate din gem pe o felie, o așezi pe cealaltă deasupra, pui restul de gem și nivelezi.
Prepari tort-gelee-ul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, îl amesteci cu vinul, sucul de lămâie, zahărul și apa și fierbi amestecul 3 minute. Îl împarți în două și îl lași la răcorit.
Așezi pe toată suprafața tortului un strat de cuburi de pepene și torni 2/3 din jeleu, apoi mai pui un strat de cuburi de pepene și restul de jeleu. Dai la frigider peste noapte. Îl poți decora cu migdale.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "