5 alimente care favorizează apariția celulitei 

Apariția celulitei este legată de retenția de apă în organism. Anumite alimente înlesnesc acest fenomen, iar lichidele rămân prizoniere între celulele adipoase.

1.     Zahărul industrial

Se află peste tot:în înghețate,patiserii,biscuiți,cereale pentru micul dejun... Sau se ascunde sub denumiri de genul de zaharoză,dextroză,glucoză. Nici îndulcitorii artificiali nu sunt inofensivi,căci orice zahăr de sinteză favorizează retenția apei în țesuturi.

2.     Sarea

Și ea este omiprezentă,și încă în cantități mari :în mezeluri,saramură,produse lactate,sosuri gata preparate,conserve,snacksuri… Doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății e de 4 grame – adică exact cât oferă un sendviș. Cu toate acestea,consumăm zi de zi dublul,ba chiar triplul acestei cantități.

Încearcă să renunți la sare timp de 15 zile,și,când o reintroduci în dietă,să te limitezi la cantitățile recomandate de specialiști. Și nu uita că produsele bogate în sare sunt și pline de grăsimi saturate – cât se poate de dăunătoare siluetei.

3.     Cafeaua

Deși reputată pentru a elimina grăsimile și a favoriza diureza,la anumite persoane,cafeaua favorizează deshidratarea organismului – ceea ce „împinge” rinichii să fixeze sodiul,deci și lichidele care conțin acest compus.

Prin urmare,depinzând de la organism la organism cafeaua poate să favorizeze și retenția apei. Pentru a-ți da seama ce efect are cafeaua asupra ta,scoate-o din consum timp de 2 săptămâni și introdu-o treptat,urmărind ce se întâmplă cu organismul tău.

4.     Făina de grâu

Protinele din grâu,adică glutenul,pot fi la originea intoleranțelor care duc la retenție de apă.

5.     Proteinele animale din carne de crescătorie

Dacă vrei să previi apariția celulitei,nu trebuie să consumi carne care provine din animale de crescătorie – de porc,de vită,de pui,de pește.


Citește și:

5 motive să mănânci câte o portocală în fiecare zi

Slăbește cu dieta vedetelor de la Hollywood!


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei