5 lucruri pe care trebuie să le știi despre dieta alcalină 

Foarte multe celebrități din întreaga lume adoptă dieta alcalină. Planul de alimentație restabilește nivelul pH-ului și crește nivelul de energie. Dieta include alimente de bază precum broccoli, cât și produse care provoacă alcalinitatea în organism, cum este lămâia.


Iată ce trebuie să știi despre dieta alcalină

Alimentele consumate nu pot schimba pH-ul sângelui

Adulții sănătoși au pH-ul ușor alcalin de 7,4, deoarece 7 este neutru pe o scală de pH de la 1 la 14. Dar dacă rinichii sau plămânii nu sunt afectați, echilibrul acido-bazic al organismului nu se schimbă în restul organelor. De ce? Alimentele pot afecta temporar conținutul mineral celular, ceea ce determină aciditatea în și în jurul celulelor.

Alimentele alcaline sunt redundante

Dieta alcalină ajută foarte mult rinichii și ficatul. Cu toate acestea, rinchii sănătoși acționează deja ca sistem de filtrare al organismului. Ei elimină toxinele și reglează nivelul pH-ului. Afecțiunile care pot afecta capacitatea substanțelor nutritive de curățare a sângelui sunt diabetul care nu este ținut sub control și hipertensiunea arterială, care pot duce la insuficiență renală.

Sănătatea nu îți este afectată

Alimentele alcaline au proprietăți antiinflamatoare și anticancerigene, iar produsele bogate în magneziu, potasiu și calciu sunt asociate cu riscul redus de boli cronice. Dar aceste alimente conțin, de asemenea, cantități mari de vitamine, antioxidanți, fibre și grăsimi polinesaturate. Asta înseamnă că pH-ul unui aliment nu este cel care-l face mai nutritiv.

Slăbitul nu este o garanție

Dietele alcaline includ cât mai multe legume, fructe, fasole, seminţe şi unele cereale, în timp ce trebuie să eviţi alimentele procesate şi carnea. Dacă vrei să slăbeşti, respectă planul alimentar şi practică spor.

Rezultatele dietei alcaline

Alimentele vegetale sunt surse importante de minerale, vitamine, antioxidanți și proteine, care îmbunătățesc starea de sănătătate și bunăstarea. În plus, dacă vei rezista tentației, vei reuși să slăbești în timp ce urmezi dieta alcalină!


Credit foto: www.thenewpotato.com


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

De ce e bine să folosești balsam de buze-nr.16(494)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "