Alimente care te îngrașă fără să bănuiești 

Ai renunțat la dulciuri, mâncăruri grase și pâine, dar tot nu reușești să slăbești pe cât ți-ai dori. Câteva alimente îți sabotează în continuare cura, așa că trebuie să uiți de ele când ești la dietă.

Fructele uscate

În mod normal,ele sunt o alegere bună pentru gustări mai ales,dar tot varianta proaspătă este mai bună,cu atât mai mult când ești la cură. O ceașcă cu mix de fructe uscate poate ajunge să conțină de opt ori mai multe calorii și zaharuri decât una cu fructe care n-au trecut prin procesul de deshidratare. De pildă,100 de grame de boabe de struguri au circa 70 de calorii,în timp ce aceeași cantitate de stafide ajunge la aproape 300 de calorii.

Iaurtul

Da,ai citit bine,chiar și iaurtul te poate îngrășa,dacă alegi unul sărac în grăsimi. Pentru a ajunge în acest stadiu,iaurtul este precesat intens. Cum gustul iaurtului degresat nu este tocmai plăcut,i se adaugă zahăr,ceea ce-l face un aliment dăunător în diete. Dacă alegi varianta care conține fructe,ai optat de fapt și pentru arome și coloranți care dau acel gust plăcut. Silueta nu-ți va fi amenințată însă de iaurtul simplu în care presari bucăți de fructe proaspete.

Cerealele

Dacă optezi cerealele plăcute la gust,care conțin zahăr sau alte adaosuri sunt șanse mari să nu reușești să ai silueta mult dorită. Varianta de cereale integrale simple este ceea ce ai nevoie. Atenție și la gustările cu rondele de orez expandat! Nu conțin grăsimi,au puține calorii,dar nu-ți aduc un plus de fibre și proteine,necesare chiar și în slăbit,pentru că-ți dau energie și-ți asigură senzația de sațietate.

Știai că…

… și batoanele de cereale care promit să te ajute în dieta de slăbit de fapt,te păcălesc? De vină sunt adaosurile de margarină,ulei hidrogenat,dextroză și fructoză care înlocuiesc zahărul,dau gust plăcut batoanelor,dar cresc numărul de calorii pe porție și-ți afectează pancreasul.

Sucurile de fructe

Spre deosebire de sucurile din comerț,unul preparat acasă este o alternativă sănătoasă,dar nu și dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Prin stoarcere,sunt distruse fibrele care ajută zaharurile din fructe să fie eliberate treptat în sânge. Un pahar de suc de portocale conține fructoză într-o cantitate mai mare decât o portocală consumată ca atare,pentru că,pentru obținerea lui,au fost stoarse 2-3 portocale. E foarte ușor să ajungi o cantitate mare de glucide bând suc de fructe sau de legume.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei