Capsaicina ajută la slăbit. Află cum! 

Cauţi o modalitate de a stimula arderile din timpul antrenamentelor tale? Află că prin adăugarea a ceva picant în dieta ta, cum ar fi extractul de ardei, înainte de antrenamentul propriu-zis, poate optimiza arderea caloriilor. Încearcă şi tu!

Capsaicina este componentul activ din ardeiul iute,deci,substanța care îl face picant. S-a demonstrat ştiinţific că această substanţă reduce greutatea corporală prin mărirea consumului de energie și diminuarea poftei de mâncare.

Capsaicina este disponibilă,de asemenea,sub formă de capsule,astfel încât te poți bucura de beneficiile ardeiului gras sau iute,chiar dacă nu eşti fana alimentelor picante.

 

Cum funcționează?

Capsaicina stimulează metabolismul prin activarea unui lanț de „evenimente” în organism,care ajută astfel la topirea şi eliminarea grăsimii din organism.

De fapt,activează sistemul nervos simpatic,care este asociat cu termogeneza;aceasta este cea care accelerează oxidarea grăsimilor de către organism.

În timpul exerciţiilor,studiile au arătat că capsaicina creşte oxidarea grăsimilor cu 42%! Oxidarea grăsimilor este procesul prin care organismul topește excesul de grăsime şi îl transformă în energie.

De asemenea,acest „ingredient” scade apetitul,îmbunătăţeşte circulaţia şi are şi unele efecte antioxidante.

 

Este în regulă să-l consumi?

Având în vedere că piperul cayenne (boiaua) și ardeiul iute (roşu) s-au folosit pentru a da gust mâncărurilor,timp de secole bune,putem afirma că acest extract este în mare parte sigur,pentru siguranţa unei populații generale.

Totuşi,persoanelor cu tulburări ale arterelor şi care iau anticoagulante,se recomandă o îndrumare din partea medicului.

De asemenea,gustul picant al extractului poate fi o problemă deosebită şi în cazul celor cu tulburări gastro-intestinale,ulcer sau reflux esofagian.

Încearcă să te consulţi întotdeauna cu un medic,înainte de a începe o dietă sau un program de exerciţii fizice! O părere avizată nu are ce să strice,ba dimpotrivă!

 

Cum se administrează?

Studiile sugerează că doza optimă ar fi de 200 mg de extract,cu cel puțin 1 oră înainte de a merge la sală sau de a face efort fizic. Ai grijă să nu exagerezi totuşi,pentru că sunt cunoscute cazuri de indigestie severă.

Poți găsi acest extract la multe magazine alimentare,de condimente sau buticuri bio. Există specii diferite de ardei iute,deci asigură-te că ambalajul listează tipul acestuia.

De asemenea,poți folosi boia periodic,în felurile de mâncare,pe care le pregăteşti la tine acasă. Poţi condimenta de exemplu,ouăle sau cartofii prăjiţi. Tu ştii cel mai bine la ce consideri că se potriveşte.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "