Ce greşeli alimentare să eviți la cină 

Stilul de viaţă modern ne obligă să fim mereu pe fugă şi de multe ori nu reuşim să respectăm orele de masă. Astfel cina se transformă întru-un festin alimentar, care are consecinţe nefaste asupra siluetei.

Nu mânca mai mult de 500 de calorii

În timp ce micul dejun este cea mai importantă masă a zilei,cina ar trebui să fie cel mult o gustare mai consistentă.  Dimineaţa,corpul are nevoie de energie,aşa că este important să nu sari peste prima masă a zilei.

Seara,în schimb,rata metabolică scade,organsimul se relaxează şi nu mai poate face faţă unei cine bogate. În plus,în acest moment caloriile consumate nu mai sunt transformate în energie,ci în celule grase. Pentru a evita acest lucru,cina nu trebuie să conţină mai mult de 25% din numărul total de calorii recomandat zilnic unei persoane adulte.

Porţionează de la început mâncarea

Este bine pui mâncarea direct în farfurie şi nu pe un platou în mijlocul mesei. Astfel,vei rezista mai uşor tentaţiei de a mai gusta ceva după ce ai terminat. Evită de asemenea să laşi gustări la vedere. Dacă nu vezi cu siguranţă nu vei pofti!

Înlocuieşte sarea cu condimente

Mâncarea este bună,dar parcă îi mai lipseşte ceva. Încearcă să o condimentezi cu puţin piper,chilli sau ierburi aromate. Sunt mult mai sănătoase decât sarea,contribuie la accelerarea metabolismului,iar combinaţia dintre carne şi oregano este pur şi simplu delicioasă.

Fă un obicei din a mânca acasă

Ieşirile dese în oraş dăunează grav siluetei! Îţi va fi imposibil să rezişti tentaţiei de a comanda o cină consistentă urmată de un desert bogat în calorii. Dacă ţi-ai propus să ai grijă de silueta ta,alege să mânci alimente cât mai sănătoase,chiar la tine acasă.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "