Ce să faci ca să funcționeze orice dietă 

Ţi se întâmplă să ţii dietă, dar să nu ai sorţi de izbândă? Ei bine, chiar dacă ţii un regim ca la carte, există anumite lucruri din comportamentul tău care te pot face să eşuezi.

O dietă nu înseamnă doar respectarea întocmai a unei liste de alimente permise,cu calorii calculate şi răscalculate,ci şi un ritm de viaţă echilibrat,un somn regulat sau privarea totală de anumite mâncăruri. Iată peste ce nu trebuie să sari:

Mergi la un control medical

Înainte de a se apuca de un regim de slăbit,orice femeie trebuie să treacă pe la medicul de familie,ca să fie sigură că nu are nicio problemă de sănătate.

Altfel,nu numai că nu va avea rezultatele dorite,dar starea de sănătate se poate agrava. Printre afecţiunile care fac ca dietele să nu funcţioneze se numără hipotiroidia,dar şi unele boli ale rinichilor şi ale ficatului.


Citește și:

Dieta cu lactate te ajută să slăbești

VIDEO:Dieta care te scapă de celulită


Ai grijă să bei destulă apă

În timpul curei de slăbire,apa joacă un rol cheie. Dacă nu bei suficientă apă,rişti să nu-ţi duci la bun sfârşit lupta cu kilogramele în plus.

Apa reglează toate funcţiile organismului şi te ajută să elimini toxinele. Este indicat să bei cel puţin opt pahare de apă în fiecare zi.

Lasă orice prăjitură deoparte!

Unul dintre păcatele tuturor celor care ţin o dietă sunt gustările „nevinovate” dintre mese. O felie de pizza,o prăjitură sau o îngheţată şi poţi să-ţi iei adio de la rezultate! Căci aceste mici plăceri au un conţinut caloric ridicat.

Ca să rezişti tentaţiei,asigură-te că ai ceva sănătos de mâncat la îndemână:un măr,o portocală sau un pahar de suc natural. În niciun caz nu apela la o băutură carbogazoasă,  căci conţine îndulcitori,un alt drum sigur către nereuşita dietei!

Nu uita de micul dejun

Alimentele pe care le mănânci la micul dejun sunt transformate,în mare parte,în combustibil pentru activităţile din timpul zilei,de aceea nu sunt stocate de organism.

Acestea furnizează energia necesară activităţii cotidiene,care,în general este mai susţinută în cursul dimineţii decât în a doua parte a zilei,de aceea micul dejun nu trebuie sărit.

Nu mânca repede!

Nici nu te-ai aşezat bine la masă,că ai şi înfulecat tot din farfurie,cu mare poftă. Nutriţioniştii spun că acesta este duşmanul numărul unu al femeilor care ţin un regim de slăbit. Pe lângă faptul că este nesănătos,căci poate favoriza apariţia unor boli de stomac,duce şi la o asimilare mai rapidă a caloriilor,chiar dacă mânânci hrană de dietă.

Aşa că,adu-ţi aminte de aceste lucruri de fiecare dată când eşti la masă şi încearcă să mânânci mai încet,mestecând alimentele de cel puţin 20 de ori înainte să le înghiţi. Senzaţia de saţietate se va instala mai repede.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei