Ce să nu faci dacă te-ai îngrășat! 

Uneori se întâmplă să punem câteva kilograme, fără să ne dăm seamă și, când deja este prea târziu, intrăm în panică și nu mai știm ce să facem pentru a scăpa de surplus.

Iată ce nu trebuie să faci dacă te-ai îngrășat.

Nu sări peste mese

Eliminarea unor mese din program nu te va ajuta să slăbeștipe termen lung. Studiile arată că respectarea orelor de masă ajută la stabilizarea zahărului din sânge și te împiedică să faci alegeri proaste la următoarea masă. Pre-planificarea gustărilor te face mai conștientă la ce și cât mănânci.

Nu te pedepsi mental

Dacă te pedepsești gândind urât despre persoana ta ori de câte ori te uiți în oglindă,grăsimile nu se vor topi în mod magic. Din contra,depresia te poate face să te gândești și mai mult la mâncare și,în consecință,să mănânci mai mult. Cercetările arată că persoanele care practică auto-compasiunea sunt mai eficiente la schimbarea comportamentelor. Acceptă creșterea în greutate (pentru moment) și concentrează-te pe alegerile pozitive pe care le poți face.

Nu te grăbi să cumperi haine noi

Slăbitul necesită timp,așa că va mai dura ceva până vei reintra în jeans-ii skinny. Între timp,pentru că creșterea ta în greutate este doar temporară,cumpără-ți câteva haine,nu foarte scumpe,în care să te simți bine,până revii la greutatea inițială.

Nu te cântări obsesiv

Cheia pentru a slăbi sănătos este să rămâi consecventă și să nu renunți la dietă sau la exercițiile fizice,să dormi suficient și să ții stresul sub control. Amintește-ți că greutatea ta va fluctua în funcție de nivelul de apă reținut de organism și de momentul în care te cântărești. Încearcă să te urci pe cântar doar o dată pe săptămână,dimineața. În acest fel te poți concentra asupra procesului de slăbire.

Nu te suprasolicita

Fă exerciții ușoare,constant. În cazul în care vrei să faci prea mult deodată,întregul plan poate da greș,pentru că tinzi să renunți la el atunci când ceva îți perturbă programul zilnic. În schimb,fă-ți un plan de bătaie realist. De asemenea,exercițiile în exces pot duce la supraalimentare,care poate provoca,de fapt,o nouă creștere în greutate.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "