Cum eviți creșterea colesterolului 

Sunt câteva greșeli pe care oamenii de azi le fac și, când fac greșelile astea, constată că au diabet sau niveluri ridicate ale colesterolului sau, Doamne, ferește, altele și mai și. Ar trebui să treacă la fapte, adică să facă alegeri mai sănătoase. Și aici ne referim, desigur, la alimentație. Iată câteva greșeli de evitat pe viitor, pentru scăderea nivelului colesterolului:

Eviți grăsimile sănătoase

Te gândești, probabil, că grăsimile nu sunt bune sub nicio formă și atunci le eviți de tot. Dar grăsimile sănătoase sunt bune pentru scăderea nivelului colesterolului LDL. Avocado e foarte bun la scăderea colesterolului. La fel și nuca de cocos.

Mănânci carnea greșită

 Vrem să spunem că vita și porcul, mâncate în cantități masive cresc colesterolul până la cer. Înlocuiește-le cu carnea de pui și cu fructele de mare. Sunt o alternativă mai sănătoasă.

Nu iei suficient calciu

Calciul e un mineral important pentru sănătatea organismului. Îl ajută să rămână puternic, optimizează activitatea cerebrală, întărește sistemul osos. Consumă cât mai multe produse care conțin calciu ca să nu-ți crească colesterolul. Spanacul, produsele lactate, ouăle sunt bune surse de calciu.

Mănânci prea multe produse de patiserie

Prjituri, brioșe, pâine albă... Doamne, ce dezmăț culinar! Oprește-te! Colesterolul tău te roagă! Mai ales că, pe termen lung, astea aduc boli. 

Consumi alcool în exces

Consumul în exces de alcool dăunează grav sănătății. Pe lângă problemele psihologice apar și cele fiziologice. Riști să faci boli urâte, dar până acolo, colesterolul tău e sus. Consumă alcool mai răruț, că-i mai drăguț.

Nu mănânci suficiente nuci

Atât colesterolul crescut, cât și grăsimea corporală pot fi ținute sub control prin consumul moderat de nuci. Alături de alegerile alimentare sănătoase și de exercițiile fizice regulate.

Nu gestioneazi stresul

 Colesterolul crește pe fond de stres și duce la mute alte probleme de sănătate. Nu te consuma. Nimic pe lumea asta nu merită atâția nervi.

Sursa foto: www.health.harvard.edu


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "