Cum activezi hormonii care te ajută să slăbești 

Pierderea kilogramelor în plus poate fi dificilă pentru unele persoane, dar dacă activezi hormonii care sunt implicați în procesul de slăbire, poți obține rezultate mult mai rapid decât ai crede. Iată 4 modalități prin care poți face acest lucru!

Ține poftele alimentare în frâu

Cum? Consumând alimente sănătoase, precum fructele și legumele. Așa vei simți senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, încât vei mânca doar atât cât ai nevoie. Potrivit nutriționiștilor, mărirea cantității zilnice de proteine, împreună cu o activitate fizică și o dietă controlată, te vor ajuta să slăbești și, totodată, să îți dezvolți masa musculară.

Nu sări peste micul dejun

În timpul nopții, cât organismul se reface, arde câteva calorii, iar metabolismul se odihnește. Pentru a-l activa încă de la primele ore ale dimineții, începe-ți ziua cu un mic dejun din fructe și legume proaspete.

Construiește masă musculară

Testosteronul, hormonul care crește musculatura, prezent atât la femei, cât și la bărbați, te poate ajuta să slăbești, mai ales când nivelul său este ridicat. Cu cât musculatura ta va fi mai dezvoltată, cu atât mai ușor vei slăbi. Cum se explică acest lucru? Simplu: mușchii ard grăsimea.

Odihnește-te suficient

Un somn bun, odihnitor, de cel puțin 6-8 ore pe noapte te va ajuta să îți potolești poftele culinare nesănătoas. În plus, dacă privezi organismul de somn, sistemul imunitar va fi slăbit și vei simți nevoia să mănânci dulciuri, alimente grase, încât vei acumula rapid kilograme. De aceea, e bine să nu neglijezi acest aspect și, dacă ai posibilitatea, să îți faci un program regulat de somn, de la care să nu te abați.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "