Cum te ajută țelina să slăbești 

Țelina, bogată în fibre și cu conținut mare de apă, are efect excelent în curele de slăbire și ajută la tonifierea organismului. Află de ce!

Are „calorii negative”

Țelina este considerată un aliment cu „calorii negative”,ceea ce înseamnă că provoacă în organism un consum de calorii mai mare decât propriul său aport energetic.

Bogată în fibre

Prin aportul său de fibre,este excelentă în curele de slăbire. Consum-o de preferință în combinație cu alte alimente hipocalorice,care au aport mai mare de proteine,vitamine,minerale,în care țelina este foarte săracă.

Scade tensiunea

Reduce tensiunea arterială,prin compușii numiți ftalide. Aceștia pot duce și la scăderea hormonilor care determină constricția vaselor sanguine.

Provoacă diureză

Semințele de țelină au rol diuretic,împiedicând reteția de apă în țesuturi.

Dă o stare de bine

Conține hormoni vegetali care dau o stare de bine. Uleiul esențial de țelină e folosit în tratarea anxietății.

Ajută digestia

Poate fi folosită în salate,mâncăruri sau în orice tip de preparat,pentru că ajută digestia și aduce mulțime de beneficii nutritive.

Întărește imunitatea

Fruzele de țelină sunt sursă de antioxidanți,cu rol de protecție împotriva diverselor boli și în întărirea imunității. Ajută la combaterea răcelilor,artrozelor,bolilor ficatului și splinei.

Bine de știut!Înainte de a consuma țelină,asigură-te că nu ești alergică la această legumă. Țelina poate provoca șoc anafilactic!


Citește și:

De ce e bine să bei apă caldă cu lămâie și miere

Scapă de obiceiul de a mânca dulce!


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei