Dieta cu care slăbești 3 kilograme în 3 zile 

Dacă îți dorești să slăbești în următoarea perioadă măcar câteva kilograme, ar trebui să incluzi în dietă cartofii dulci. Aceștia nu sunt numai un înlocuitor sănătos și ușor de gătit, ci chiar te ajută să slăbești. Dieta cu cartofi dulci trebuie ținută trei zile, iar numărul de kilograme pe care vei reuși să le elimini este în jur de 3.


În timpul în care urmezi dieta cu cartofi dulci trebuie să consumi și alte alimente, cum sunt iaurtul, legumele și produsele alimentare bogate în fibre.

Iată cum și de ce te ajută cartofii dulci să slăbești:

Au un conținut caloric scăzut

100 de grame de cartofi dulci conțin aproximativ 86 de calorii și aproximativ 100 de calorii pe porție. În mod evident, consumul de cartofi dulci te va ajuta să menții un control asupra caloriilor consumate. Asta înseamnă, de asemenea, că poți mânca și altceva pe lângă cartofi, ceva mult mai nutritiv.

Au un conținut ridicat de fibre

Cartofii dulci sunt bogați în fibre dietetice. Fibrele dietetice ajută la scăderea în greutate, plus că suprimă pofta de mâncare și previn supraalimentarea. De asemenea, încapsulează moleculele de grăsime și împiedică absorbția grăsimilor, îmbunătățind procesul de digestie și ajutând la producerea de bacterii intestinale bune. Prin urmare, consumul de cartofi dulci bogați în fibre dietetice îmbunătățește metabolismul, digestia și excreția, ceea ce duce la scăderea în greutate.

Au un conținut ridicat de apă

Conținutul ridicat de apă din cartofii dulci este un alt motiv pentru faptul că pot fi incluși în dietă când vrei să slăbești. Deshidratarea încetinește metabolismul, dar prin consumul de cartofi dulci celulele sunt hidratate și metabolismul stimulat. În plus, apa împiedică organismul să acumuleze grăsimi, echilibrează pH-ul intern și elimină toxinele. Apa și fibrele din cartofii dulci te vor face să te simți sătulă o perioadă mai lungă.

Au proprietăți antioxidante

Nuanța portocalie sau purpurie a cartofilor dulci indică prezența carotenoidelor sau antocianilor. Aceste produse fitochimice sunt antioxidanți. Cartofii dulci conțin mai mulți antioxidanți, despre care știm că protejează organismul prin prevenirea mutației ADN a radicalilor de oxigen dăunători. Cu cât numărul de radicali de oxigen din organism este mai mic, cu atât va scădea nivelul de stres sau inflamație, ceea ce, la rândul său, va ajuta la scăderea în greutate.

Acestea sunt motivele pentru care cartofii dulci sunt recomandați pentru pierderea în greutate. Însă, ca în cazul oricărei alte diete, este recomandat să urmezi sfaturile unui nutriționist. Nu uita că fiecare organism este diferit, iar modul în care o dietă acționează la o persoană este posibil să nu fie același și la tine. Așadar, atenție!


Credit foto: www.redefinerva.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "