Dieta cu grepfrut, simplă și eficientă 

Inventată în 1930 de medicul Kelly D. Brownell, dieta cu grepfrut promite că te scapă de 10 kg în 12 zile. Există mai multe versiuni ale acestui plan de slăbit, dar idea generală din spatele dietei constă în consumarea unei jumătăți de grapefrut ori a unui pahar de suc de grepfrut înainte de fiecare masă.

Grepfrutul conține fibre,nu are grăsimi,este sărac în calorii și sodiu și este bogat în vitamina C. Oamenii de știință spun că grapefrutul poate reduce pofta de mâncare și,prin urmare,ajută la pierderea în greutate. Cele mai recente cercetări,efectuate de un grup de oameni de știință de la Centrul de Nutriție și Medical Research din San Diego,SUA,arată că,prin simpla adăugare a unui grapefrut în dietă te poate ajuta într-adevăr să slăbești.

Citește și:Dieta cu ananas te ajută să topești 500 de grame pe zi

Cei care țin dietaîși pot găti mâncarea adăugând tot felul de condimente,sosuri pentru salate și unt. Este important să nu consumi niciun aliment fierbinte sau foarte rece și să nu prepari nimic în vase de aluminiu.

Exemplu de meniu pentru 1 zi

Mic dejun:două ouă fierte,două felii de bacon și 1/2 grapefrut sau 250 ml de suc de grapefrut

Prânz:salată cu dressing,orice carne în orice cantitate și 1/2 grepfrut sau 250 ml de suc de grapefrut

Cină:orice fel de preparate din carne,salată sau legume roșii și verzi,cafea sau ceai și 1/2 grapefrut sau 250 ml de suc de grapefrut

Gustare:200 ml de lapte degresat

Argumente pro şi contra

Cel mai mare avantaj al dietei îl reprezintă pierderea rapidă în greutate. Multe persoane spune că rezultatele încurajatoare îi îndeamnă să țină această dietă,pentru a participa la evenimente speciale,ajutându-i să arate cât mai bine,într-un timp foarte scurt.

Citește și:Grepfrutul! Iată de ce este bine să-l consumăm

Cu toate acestea,prezența unor enzime magice în grepfrut,care ard grăsimile,nu sunt susținute de nicio cercetare. Dieta este săracă în calorii și în carbohidrați,ceea ce ar duce la o pierdere rapidă în greutate,dar la una temporară,spun scepticii.

Credit foto:www.organicauthority.com

În timp ce sucul de grapefrut și grapefrutul proaspăt pot face parte dintr-un regim alimentar echilibrat,sănătos,potrivit Food and Drug Administration, ele pot interfera cu anumite medicamente,inclusiv:statine (utilizate pentru scăderea colesterolului) sau unele antihistaminice. De aceea,înainte de a urma această dietă,consultă medicul.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei