Dieta pentru fertilitate. Ce alimente trebuie să consume femeile care își doresc copii 

Te chinui de câteva luni să rămâi însărcinată? Află că un rol important în procesul de a face un copil îl joacă un organism sănătos. Tocmai de aceea e bine ca, înainte să încerci să faci un copil, să te purifici de toxine cu 1 an înainte. Aici îți vine în ajutor dieta pentru fertilitate.

Dieta pentru fertilitate

Este recomandat să consumi alimente organice. Evită produsele din supermarket și cumpăra de la piață, de la țărani. Pesticidele din legumele și fructele din supermarket afectează fertilitatea ambilor parteneri.

Alimente indicate în dieta pentru fertilitate

Peștele este o sursă bună de Omega-3, un acid gras esențial. Specialiștii recomandă să fie evitate carnea și produsele din pește de ape adânci. Așa cum ar fi tonul, pește sabie sau rechinul. Aceștia pot conține concentrații de mercur, o substanță dăunatoare fătului.

Lăptișorul de matcă este un aliat ideal în combaterea multor probleme medicale, dar poate fi utilizat și de viitoarele mămici. Femeile care îți doresc să rămână însărcinate pot consuma lăptișor de matcă în formă de capsule. Acestea au la baza miere și sunt bogate și în vitamine, calciu, fier, ajutând și la imunizare.

Recomandata este și rădacina de maca. Aceasta ajutș la îmbunătățirea sănătății spermatozoidului, dar și cea a ovulului. Pudra de maca poate fi adăugată în orice rețetă sau consumată ca atare.

Verdețurile sunt foarte bune pentru femei când se află în perioada de reproducere. Pentru că sunt bogate în antioxidanți, vitamine, dar și minerale, sunt esențiale fertilității. În acest sezon, pe rafturile magazinelor se pot găsi verdețuri precum spanacul, ruccola, varza sau salata kale.

Sursa: ciao.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "