Fructe care te ajută să slăbești 

Fiind o sursă excelentă de energie, dietele care conțin fructe oferă organismului numeroase substanțe nutritive, menținând astfel corpul hidratat.

Ce le recomandă în diete:

·         îmbunătățesc circulația sângelui

·         stimulează sistemul imunitar

·         îmbunătățesc sistemul digestiv

·         facilitează detoxificarea organismului

·         ajută la pierderea în greutate

 

Fructele bogate în carbohidrați

Bananele,prunele,perele,kiwi,ananasul,mango,strugurii și smochinele ar trebui consumate la micul dejun,ele oferind energia necesară digestiei și furnizând exact cantitatea recomandată de zahăr,după pauza nocturnă. Consumă-le în mod regulat și combină-le cu fructe uscate (stafide,caise,prune uscate).

Fructelesărace în carbohidrați

Piersicile,nectarinele și merele intră în această categorie. Aceste fructe conțin multă apă și ajută la reglarea temperaturii corpului vara;diminuează colesterolul rău din organism. Fructele cu un conținut scăzut de carbohidrați nu au așa de mult zahăr și te ajută să arzi excesul de grăsime și să pierzi în greutate.

Citriceleși fructele de pădure

Zmeura,murele,afinele,căpșunile și fructele de pădure conțin carbohidrați în cantități mici. Ajută digestia și,prin urmare,detoxifică organismul. Citricele și fructele de pădure curăță sângele și mențin sănătatea inimii. Fructele acrișoare reglează pofta de mâncare și astfel,pierzi în greutate,în mod sănătos.

Fructelecu un conținut mare de apă

În această categorie intră toate varietățile de pepeni. Aceste fructe,consumate mai ales vara,ajută la hidratarea organismului,iar cantitatea mică de glucide îți oferă energie. Pepenii îmbunătățesc digestia,detoxifică organismul și ajută la pierderea în greutate.

Fructele uscate (deshidratate)

În această categorie intră stafidele,curmalele,prunele uscate. Pe toate le poți consuma alături de fructe proaspete,în salatele pe care obișnuiești să ți le faci,deoarece sunt surse excelente de vitamine și minerale. Fructele uscate,combinate cu cele proaspete,sunt eficiente în arderea excesului de grăsime și reducerea colesterolului.


Citește și:

Află ce boli poate ascunde pofta de sare

Slăbeşte sănătos cu supă


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei