Iată alimentul care te ajută să slăbești! 

Chiar dacă ai ținut fel și fel de diete, tot nu reușești să scapi de kilogramele nedorite? În urma a mai multor studii, cercetătorii au ajuns la concluzia că este un aliment care, introdus în dietă, te ajută să slăbești.

Are puține calorii

Când vrei să ții o dietă este foarte important să introduci în alimentație produse care au puține calorii și care dau senzația de sațietate. Unul dintre alimentele care îndeplinește acest criteriu este grapefruitul. O jumătate de grapefruit alb conține 39 de calorii,în timp ce aceeași porțiune de grapefruit roz sau roșu are 52 de calorii.


Citește și:

Cum să ai o dietă echilibrată

Dieta cu supe de toamnă


Conține numeroase fibre

Datorită conținutului bogat de fibre,grapefruitul este un fruct care dă senzația de sațietate pentru mai mult timp. Aproape 68% din fibrele care se găsesc în grapefruit sunt solubile în apă. Acestea rețin intrarea glucozei în sânge (important pentru diabetici) și reduc nivelul de colesterol din sânge.

Menține nivelul de zahăr din sânge

Atunci când consumi puține calorii scade și nivelul zahărului din sânge,iar puțin zahăr în sânge provoacă foame. Cel mai bun mod de a evita această problemă este de a mânca la intervale regulate și de a consuma alimente cu carbohidrați complecși,cum este grapefruitul. O jumătate de grapefruit are între 10-13 g de carbohidrați,9 g reprezentând zahărul. Prin urmare,consumând grapefruit menții nivelul de zahăr din sânge.

Vitamina C poate arde grăsimile

Ca și alte fructe citrice,grapefruit este o sursă bogată de vitamina C. Alb,roz și roșu,toate soiurile de grapefruit au aproximativ aceeași cantitate de vitamina C:38 de g la jumătate de fruct. Organismul are nevoie de aceasta pentru a sintetiza carnitina,esențială pentru metabolizarea grăsimilor în energie. Potrivit unui studiu publicat în numărul din iulie,din 2007,al publicației „Journal of Nutrition“,un nivel mai ridicat de vitamina C în sânge favorizează pierderea în greutate.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "