Iată care sunt beneficiile untului 

Contrar prejudecăților – „îngrașă”, „crește colesterolul”  - , untul este un aliment sănătos. Consumat în cantități moderate, te vitaminizează  și îți protejează inima.

 

Are efect anticancer

 

Untul are în compoziție acid linoleicconjugat. Acesta are efecte puternice asupra metabolismului,și se crede că are și efect anticancerigen.

 

 

Scade riscul de infarct

 

Studii de ultimă oră arată că dieta care include produse lactate,chiar și cu conținut mare de grăsimi,scade riscul de maladii ale inimii și vaselor de sânge cu peste 50 %! Grăsimile saturate din unt cresc colesterolul bun. Tot studiile arată că înlocuirea untului cu margarine sau margarine light nu este deloc recomandată. Margarina conține grăsimi procesate,care cresc semnificativ riscul de boli cardiovasculare.

 

 

Dă rapid sațietate

 

Untul e alcătuit din lanțuri scurte și medii de acizi grași,care sunt metabolizați în mod diferit față de alte grăsimi și care duc mai rapid la sațietate.

 

 

Oferă vitamine

 

Untul oferă o mulțime de vitamine,printre care A,E și K2. Aceasta din urmă are legătură strânsă cu metabolismul calciului. Carența de K2 a fost asociată cu o serie de boli,precum maladii cardiovasculare,cancer și osteoporoză.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "