În ce constă dieta împotriva candidozei 

În intestin trăiesc 100 de trilioane de bacterii benefice, care îmbunătățesc digestia, protejează corpul de infecții și mențin sănătatea reproductivă. Pe lângă acestea, în intestin se mai găsesc și diverse specii de ciuperci, inclusiv Candida. Aceasta poate provoca numeroase probleme de sănătate.

Infecția fungică apare cel mai frecvent la nivelul tractului gastro-intestinal și în vagin. Simptomele posibile variază de la respirația urât mirositoare până la arsuri persistente. Din cauza numeroaselor sale simptome,Candidaeste de obicei ignorată sau greu depistată.

În ce constă dieta anticandida

Dieta se bazează pe stimularea funcției imune,presupunând reducerea zahărului în exces. În felul acesta,organismul beneficiază de o cantitate mare de fibre,nutrimenți și bacterii sănătoase,care se găsesc în alimente bogate în probiotice (brânză maturată,kefir,murături,miso etc.).

Citește și:7 lucruri pe care nu le ştiai despre Candida

Cercetări recente arată că un regim alimentar,cu produse care au un conținut scăzut de zahăr,este esențial în tratarea supraaglomerării cu Candida. Un studiu din 2011 a analizat legătura dintre candida albicans și zahăr și a ajuns la concluzia că de vină pentru creșterea nivelului de glucoză în sânge și în urină sunt carbohidrații.

Unele studii arată că reducerea zahărului poate ajuta și la prevenirea infecțiilor cu Candida. Cei care vor să fie feriți de Candida,trebuie să evite să consume și bere,vin,oțet etc.

Citește și:Soluții la-ndemână care te scapă de Candida

Posibilele efecte secundare

Potrivit specialiștilor,restrictivitatea extremă a dietei este motiv de îngrijorare,deoarece poate duce la lipsa unor substanțe nutritive. Rezultatul? Este posibil să te simți obosită,letargică și iritabilă-mai ales dacă nu te mai poți bucura din când în când de alimentele preferate bogate în carbohidrați.

Credit foto:www.thecandidadiet.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei