Ingrediente care adaugă calorii salatelor 

Te gândeşti că o salată, fiind bazată pe crudităţi nu te va îngrăşa, nu? Însă în momentul în care începi să adaugi tot soiul de alte ingrediente, lucrurile se schimbă. Iată ce nu trebuie să conţină salata ta pentru a nu-ţi sabota în secret dieta! 

Legume bogate în amidon

Porumbul și mazărea,pot părea destul de sănătoase,dar în esenţă,aceste legume „aruncă în aer” conţinutul caloric al salatei tale. Legumele bogate în amidon au o cantitate mai mare de carbohidraţi în compoziţie şi în momentul în care le găteşti,amidonul se transformă în zahăr.

Mai mult decât atât,legumele bogate în amidon au tendința de a ridica nivelul de zahăr din sânge mai mult decât o fac legumele lipsite de amidon,ceea ce înseamnă că vei pofti la carbohidraţi cât de curând.

Alternativă:Pune în salată felii de ardei gras

 

Legume călite

Chiar dacă nu mănânci legume bogate în amidon,să nu ţi se pară că cele călite sunt o soluţei mai bună! Acestea se îmbibă cu ulei în momentul în care le sotezi şi asta se adaugă la conținutul de grăsime al mesei tale.  

Alternativă: Nu e nimic complicat,pur şi simplu rezumă-te la varianta crudă a legumelor alese de tine. Poţi folosi ceapă,broccoli,ţelină,iar pe deasupra poţi presăra nişte pătrunjel,pentru proprietăţile sale antioxidante.

 

Măsline (sau orice altceva murat)

Par inofensive,nu-i aşa? Se pare însă că măslinele nu fac din salata ta o chestie mai sănătoasă,cum nu o fac nici atunci când vorbim de o felie de pizza! Măslinele verzi și negre care se pun de obicei în salate,sunt murate;cu alte cuvinte,sunt pline de sodiu. Același lucru se aplică şi în cazul castraveţilor sau a gogoşarilor muraţi.

Alternativă: Optează pentru variante cu o textură interesantă,cum ar fi anghinarea,pentru a-ţi menține salata „plină de viață”.

 

Fructe uscate (deshidratate)

Stafidele şi celelalte fructe uscate par total hrănitoare,însă sunt pline de zahăr și calorii. O singură porţie de stafide conţine 138 de calorii. Ca să scapi de acestea,adaugă fructe proaspete.

Alternativă:Dacă vrei să dai un gust dulce salatei tale,optează pentru căpșuni proaspete,felii de mere,mandarine,afine sau struguri.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei