Mihaela Bilic: "Nu consumați caloriile în formă lichidă" 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția asupra capcanelor din băuturile cu zahăr, într-o postare pe Facebook

Dacă aveți de ales dintre un pahar de suc și o prajitură, luați prajitura! Deși ambele au același conținut caloric, sucurile doar păcălesc pofta de dulce.

"Nu consumați caloriile în formă lichidă" este recomandarea esențială când vorbim de siluetă. Apa cu mult zahăr (așa cum avem în băuturile răcoritoare) și apa cu multă fructoză (așa cum avem în sucurile naturale) nu fac decât să încarce ficatul cu "materie primă"din care se produce ușor grăsime de depozit-și nu oriunde, ci pe burtă/abdomen.

Dar înapoi la gust, acolo unde silueta și sațietatea sunt sabotate din plin. Ei bine, nici satisfacția gustativă nu e pe măsura aportului energetic, dacă ne gândim ce puțin ne bucurăm de aroma celor 7 lingurițe de zahăr dintr-un pahar de suc.  Dacă am consuma zahărul echivalent sub formă de prăjitură sau ciocolată, simțurile noastre ne-ar mulțumi!", scrie medicul nutriționist în mesajul de pe Facebook.


Deși alegeți bătuturi care nu sunt atât de dulci, fie că vorbim de ce carbogazoase sau de cele naturale, au aceeași cantitate de zahăr.

"Atunci cum se face că nu percepem gustul intens dulce al unui pahar de suc? Răspunsul e năucitor de banal: zeama de lămâie, concentratul de fructe, sarea și dioxidul de carbon "ascund" zahărul. Mai simplu spus, tot ce e acrișor și/sau acidulat taie din dulceață. Și ca răul să fie și mai rău, temperatura poate "sabota" și ea percepția: cu cât un lichid e mai rece, cu atât PARE mai puțin dulce. Atunci să nu ne mai mirăm că toate sucurile sunt servite reci, la temperatura camerei ar fi leșinat de neapetisante.

Citește și: Cele 7 reguli recomandate de Mihaela Bilic pentru a scăpa de burtă

Data viitoare când veți simți nevoia să vă răcoriți și să vă hidratați cu un pahar de suc, întrebați-vă pragmatic: n-ați prefera un pahar de apă și o mică prăjitură? Nu de alta, dar "bugetul" caloric e similar, însă plăcerea și satisfacția sunt incomparabile", adaugă aceasta.


Sursă foto: pixabay.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "