Planta care tratează 20 de boli. Sigur și tu o ai în casă! 

Menta datează din perioada antică, existând chiar și o legendă în spatele ei. În religia română, zeul Pluto se îndrăgostise de nimfa Menthe iar soția acestui, Proserpine, geloasă din cale afară, a transformat-o pe nimfa în plantă de astăzi.

În Roma Antică, mentă era folosită în bucătărie în timp ce în Grecia plantă era folosită pentru întreținere și frumusețe.

Astăzi, o folosim pentru a da savoare mâncării și frumusețe pielii, dar mai ales pentru diferite afecțiuni, că remediu natural.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci miere înainte de culcare

Menta are în compoziție mentol, un ulei volatil care acționează că decongestionant - relaxează crampele musculare și ameliorează durerile abdominale, dar și flavonoide cu rol antioxidant. Din punctul asta de vedere, menta face minuni când te-a prins răceală, ai căile nazale înfundate și vrei să îți întărești sistemul imunitar.


Poți folosi mentă cu succes și în unguentele pentru tratarea pielii arse dar și în ameliorarea următoarelor boli: anee, artrită, sinuzita, tușe, gripă, vărsături, lipsa de energie, oboseală, flatulență, picioare obosite, indigestie, sindromul intestinului iritabil, grețuri, migrene, dureri de gât, înțepături, mușcături, mirosuri corporale, dureri de cap, răceală.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "