Slăbește sănătos cu dieta asiatică 

Ești confuză cu privire la ce dietă să urmezi pentru a arăta mai tânără și mai frumoasă? Dieta din Asia, sau mai corect dieta chinezească, este perfectă dacă vrei să ai o nutriție mai bună și sistemul imunitar să funcționeze corect, fără a urma o dietă costisitoare.

De ce este mai sănătoasă această dietă:

Potrivit lui Sun Simiao,medic chinez al secolului al VI-lea,abilitatea unui medic este risipită dacă nu ia în primul rând în considerare ceea ce mănâncă ea sau el. „Ceea ce mănânci este important. Este cea care determină modul de funcționare a corpului”,a spus medicul.  

Planul dietei asiatice

Consumul de supe

Supa este hrănitoare și sățioasă. Nu este de mirare că dieta asiatică,la fel ca și bucătăria lor,constă dintr-o serie numeroasă de supe delicioase și sănătoase,fiind bogate în vitamine și minerale,iar dacă sunt consumate calde,ajută la îmbunătățirea procesului de digestie.

Aportul de legume și carne

Ce este foarte greșit în dietă oricărui om este că mănâncă prea multă carne și mai puține legume. Atunci când consumi o porție de cartofi nu umpli cota de legume a planului de dietă chinezească. Înlocuiește cartofii prăjiți cu piure de cartofi sau cu cei copți. Morcovul,fasolea și sfecla sunt la fel de nutritive. La acestea poți adăuga și consumul de legume amare,pentru a înlocui carnea.

Combină orezul

Orezul nu este mâncat ca fel principal,ci ca un supliment la o masă asiatică. Combină orezul brun cu cel negru sau roșu,care sunt mai hrănitoare decât cel alb. Orezul alb are mai multă vitamina B,care este transformat în zahăr în timpul digestiei,ceea ce nu este benefic pentru organism. A-l mânca în combinație va atenua acest efect. Cei care suferă de diabet ar trebui să-l evite.

Înlocuiește carnea cu fructe de mare și pește

Fructele de mare sunt mult mai sănătose și bogate în proteine decât carnea roșie. Dieta asiatică implică un consum zilnic de pește. Aceștia au uleiuri sănătoase care ajută la combaterea colesterolului. De-a lungul istoriei,peștele a fost consumat în fiecare parte a lumii. În prezent,doar dieta asiatică are loc pentru ei,în timp ce restul lumii a trecut la preferințele de proteine nesănătoase.

 Optimizează alimentele cu schimbarea anotimpurilor  

Fructele de sezon,cum sunt merele,strugurii și legumele sunt cele mai bune,deoarece sunt bogate în vitamine și minerale,dar sunt savuroase și moderate la temperatura sistemului digestiv. Alimentele și băuturile reci ar trebui să fie consumate în timpul verii. Țelina,pepenele și salatele reci ar trebui să facă parte din dieta de vară. O băutură pe bază de castravete și aloe vera este revigorantă într-o zi fierbinte de vară. În sezoanele mai reci trebuie să consumăm supe și mâncăruri,care eliberează căldura încet și pe o durată mai lungă de timp.

Limitează-te la desert

Cultura occidentală este cea care după cină trebuie să mănânce un desert. În planul dietei asiatice,nu se regăsesc prăjiturile,orice care conține zahăr. Se încearcă să se reducă consumul de desert,de la 4 ori pe săptămână la 3. În schimb,poți alege consumul de fructe care nu au mult zahăr. Salata de fructe este un desert acceptat.

Nu aduna caloriile

Adunarea numărului de calorii este un hobby pentru cei mai mulți dintre occidentali. Este adevărat că acest lucru ajută la menținerea unei diete zilnice echilibrate. Concentrează-te mai puțin pe mâncarea grasă,ci consumă alimente sănătoase.

Dieta asiatică este una care se bazează mai mult pe consumul de legume,fructe,pe alimente sănătoase,și mai puțin pe deserturi. În plus,este dieta care încurajează consumul de supe din legume,care de multe ori este evitată într-o dietă.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei