Știi ce băuturi dăunează siluetei? 

Le bei zi de zi, fără să bănuiești că sunt bombe calorice. Află ce băuturi, aparent inofensive, te pot „ajuta” să iei kilograme în plus.

Sucurile de fructe. Chiar dacă pe etichetă scrie „suc de fructe” sau „nectar”,sunt de fapt amestecuri colorate de aditivi,un procent mic de suc natural și mult zahăr.  Vrei suc adevărat? Prepară-ți-l chiar tu,din fructe proaspete.

Cafeaua cu frișcă.Cafelele cu adaos de zahăr,sirop,frișcă etc,sunt pe cât de delicioase,pe atât de pline de calorii. Un pahar mare de cafea dulce cu 2 % lapte sau frișcă poate să-ți aducă și 800 de calorii,plus o treime din doxa maximă recomandată de grăsimi saturate,care se depun pe artere.

Apă aromatizată. Pare o băutură inofensivă,mai ales că pe etichetă scrie că are și vitamine – dar uită-te bine,ca să verifici dacă nu are în compoziție și zahăr.

Carbogazoase cu „zero zahăr”.  Sunt așa-numitele răcoritoare dietetice,care nu aduc nici calorii,nici orice alt element nutritiv.  Pentru a-ți menține silueta,mai bine astâmpără-ți setea cu ceai verde sau apă.

Limonadă „de-a gata”.Dacă e preambalată,citește cu atenție eticheta. Dacă vezi zahăr sau îndulcitori,aditiv sintetici și culoare artificială... cumpără mai bine o sticlă cu apă.

Băuturi energizante. Sunt bombe calorice,cu preaplin de cofeină și zahăr,menite să te stimuleze pe moment,cu consecințe negative pe termen lung.

„Tării”.Fie ele dulci,ca lichiorurile,sub formă de cocteiluri sau în stare pură,alcoolul nu face bine în cantități mari,și aduce și belșug de calorii. Un păhărel pe zi poate stimula fluxul sanguin și îmbunătăți metabolismul zahărului – însă de la 3 păhărele în plus,lucrurile pot degenera la capitolul sănătate.

 

Citește și:

Iată cât de mult îngrașă băuturile carbogazoase!

Cafeaua cu lapte,bună,dar nu şi pentru dinţi

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei