Știi ce mănânci? Află care sunt fructele cel mai des tratate! 

Dăunătorii iubesc fructele la fel de mult ca și noi, așa că este dificil să cultivi fructe fără să folosești pesticide. Multe dintre aceste substanțe, însă, rămân pe fruct.

Beneficiile de a mânca fructe depășesc,în mod clar,riscurile presupuse de folosirea pesticidelor. Totuși,există anumite substanțe care pot cauza probleme grave de sănătate, inclusiv cancer,infertilitate sau întârzieri de dezvoltare. Copiii și sugarii-în special copiii din burtică-sunt deosebit de sensibili la aceste riscuri.

Cele mai tratate fructe

În fiecare an,Environmental Working Group (EWG),organizație nonprofit din SUA,analizează datele de testare pentru a identifica fructele cu cel mai mare număr de pesticide. Astfel,s-a constatat că 98 la sută dintre căpșuni,piersici,nectarine și mere sunt testate pozitiv pentru cel puțin un produs chimic.

Căpșunile

Dacă nu sunt din curtea bunicilor,trebuie să te ferești să mănânci căpșuni,mai ales dacă sunt de import. Potrivit EWG,40% dintre acestea conțin peste 10 tipuri de chimicale,unele ajungând chiar la 17. Testele au fost efectuate după ce fructele au fost spălate și curățate,exact așa cum le-ai mânca.

Mai mult de atât,pesticidele folosite pentru a cultiva căpșuni prezintă unele dintre cele mai serioase riscuri pentru sănătate-nu doar pentru consumatori,ci și pentru lucrătorii agricoli și oamenii care locuiesc în apropierea fermelor de căpșuni. Unele sunt atât de periculoase încât au fost interzise în alte țări.

Fructe sigure

Dacă vrei să eviți pesticidele,există o mulțime de opțiuni sănătoase. Cele mai multe mostre de ananas,papaya,mango,grapefruit,kiwi,pepene galben și pepene verde au foarte puține chimicale,iar acestea sunt opțiuni mai ieftine decât căpșunile.

Fructele organice

Dacă vrei să mănânci totuși fructe dintre cele aflate pe lista „neagră” este indicat să le cauți pe cele organice,chiar dacă sunt puțin mai scumpe. În plus,fructele și legumele organice pot stimula,de asemenea,absorbția de antioxidanți,potrivit unor studii recente.

Dar,orice ai alege,cert este că oamenii ar trebui să mănânce mai multe fructe. Cei mai mulți dintre noi nu consumă nici două porții pe zi. Și,dacă vrei să reduci expunerea la pesticide,alege dintre opțiunile bune,cum ar fi papaya,kiwi și mango sau alimente organice.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "